Home Lifestyle WAUW: kasteel uit ‘Game Of Thrones’ staat te koop en het is...

WAUW: kasteel uit ‘Game Of Thrones’ staat te koop en het is minder duur dan je zou denken

Samenleggen met vrienden is misschien een ideetje?

‘Game Of Thrones’-fans, hou je vast. Als je wil kan je binnenkort met je hele hebben en houden intrekken in één van de kastelen uit de fictiereeks. Gosford Castle, een 19de-eeuws kasteel in Noord-Ierland dat als decor diende in de serie, staat momenteel te koop. En het kost minder dan een appartement in Londen.

Fans zullen Gosford Castle misschien herkennen uit het eerste seizoen, wanneer Rob Stark Richard Karstark executeerde omwille van verraad. Of het komt je misschien bekend voor als decor van de beruchte ‘Red Wedding’. Een schokkende aflevering waarin verschillende personages worden afgemaakt tijdens een huwelijk tussen House Stark en House Frey. Reden genoeg voor liefhebbers om hun portemonnee open te trekken. En hoewel het voor de meeste onder ons toch bij een droom zal blijven, betaal je voor dit mysterieuze kasteel toch minder dan je zou verwachten.

Het kasteel staat te koop voor 500.000 pond, omgerekend is dat zo’n 562.000 euro. En dat blijkt minder te zijn dan een gemiddeld appartement in het centrum van Londen. Het kasteel telt niet minder dan vijftien slaapkamers en tien badkamers en is omgeven door bosrijk gebied. Het enige – grote – nadeel is dat er geen centrale verwarming is. No biggie. Een knisperend haardvuur en enkele dierenhuiden om je te verwarmen en we wanen ons zo in ons eigen Westeros.

Benieuwd hoe het kasteel eruitziet? Ontdek het hier vooral zelf.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.