Home Lifestyle Hotspots MUST DO: 7 x pure waterpret in eigen land

MUST DO: 7 x pure waterpret in eigen land

Eerst water, de rest komt later! 💦

© Getty

Een zomer zonder waterpret is een zomer niet geleefd, of dat vinden wij toch. Is een hele dag in of aan het zwembad chillen niet echt iets voor jou? We feel you, en daarom zochten wij naar enkele toffe (actieve) varianten. Begin dat badpak maar al te zoeken!

De watertoeristen (en zonnekloppers) zijn in hun nopjes, want het is ein-de-lijk warm genoeg om het water in te duiken. Wij delen met jullie enkele toffe plaatsjes die je deze zomer zeker eens moet uittesten en die eens iets anders zijn dan dat zwembad in de tuin of die vijver om de hoek.

Suppen in Mechelen

Sup-watte? Suppen, of stand up paddling, is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt en je kan het gewoon in Mechelen doen! Op een surfplank dobber je al rechtstaand op de Dijle en krijg je een letterlijke blik achter de schermen van de mooie binnenstad. Of dat gevaarlijk is? Neen, maar we kunnen niet garanderen dat je tijdens de tocht droog zal blijven. Een surfplank, peddel en zwemvest krijg je aan de start van de route en je kan er ook voor kiezen om een wetsuit aan te trekken.

Vertrekpunt? Via Via Travelers Café in Mechelen

Meer info? sup-school.com

Vlot Gent

Zoals de naam al doet vermoeden kan je in Gent met een kleine crew vrienden een vlot huren waarmee je de Leie kan afvaren. Het klinkt misschien niet meteen aantrekkelijk, maar de vlot is zeker de moeite waard om te ontdekken, want ze wordt volledig aangedreven door zon- en windenergie. Vree wijs als je ‘t ons vraagt! Pluspuntje? Je hebt geen vaarbewijs nodig en kan gewoon lekker picknicken op het water terwijl je geniet van het pittoreske Gent.

Vetrekpunt? De Stroopkaai in Gent

Meer info? vlotgent.be

Kajakken in het Waasland

Altijd al eens in een kajak willen zitten, maar geen zin om om te kantelen? Dan kan je een kajak of kano huren waarmee je op je eigen tempo op de Durme kan varen. Het water is er rustig en je ontdekt er de verborgen parels van het Waasland. Een ‘hongerke’? Picknick dan op een van de vele steigers of zoek een plaatsje uit aan de oever, en laat je vooral niet intimideren door de eendjes die zich maar al te graag opofferen om jouw restjes op te eten.

Vertrekpunt? Je kan onder andere starten aan de steigers die dichtbij de Markt in Lokeren liggen

Meer info? kajakcompany.be

Hindernissenparcours

Wie echt zijn grenzen wil verleggen kan de held niet in of op, maar wel boven het water uithangen, en dat mag je letterlijk nemen. Een hindernissenparcours boven het water is avontuurlijk én leert je angsten overwinnen. Met grote sloepen vaar je van de ene hindernis naar de andere, met de bedoeling om ‘het hoofd boven water te houden’ en vooral niet te vallen. Na afloop kan je natuurlijk wel nog altijd een welverdiende duik in het water nemen. Ideaal voor die teambuilding of familiedag!

Vertrekpunt? ‘t Eilandje in Nieuwpoort

Meer info? theoutsidercoast.be

Springen op een blob

Je ziet het wel vaker op Instagram passeren: een springkussen op het water. Staat het bij jou ook al een tijdje op je bucketlist? Hoog tijd om het te schrappen en naar Nieuwpoort af te zakken, want daar kan je het gewoon doen! Daag je vriendinnen uit om zo hoog mogelijk te vliegen of probeer de mooiste salto’s (of bommetjes) te maken.

Waar? ‘t Eilandje in Nieuwpoort

Meer info? theoutsidercoast.be

Wandelen in een waterballon

Wandelen op het water is niet langer een superkracht, want met behulp van een plastic ballon kan je het nu gewoon zelf eens uitproberen! Hoe het werkt? Je kruipt in de ballon en probeert zonder al te veel te vallen over het water te spurten. Hilarische loopwedstrijden en een hele hoop fails krijg je er gewoon gratis bovenop!

Waar? Beukenlaan 91 in Gent

Meer info? meandering.be

Wavekarting

De snelheidsduivels kunnen hun hart helemaal ophalen met een kart op het water. Jawel, je kan wel degelijk karten op het water, al is het niet met een auto, maar wel met een motorboot. Tijdens je ‘race’ word je begeleid door professionele instructeurs en kan je al varend over de golven van onze mooie Noordzee vlammen. Een unieke water- en motorsport die het uittesten meer dan waard is!

Vertrekpunt? Jachthaven in Nieuwpoort

Meer info? wavekarting.com

Meer vakantiepret: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.