https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food #FITINABIT: wat eet Flair-fitcoach Amel op een dag

#FITINABIT: wat eet Flair-fitcoach Amel op een dag

Doe inspiratie op.

Flair-fitcoach Amel geeft jou al 6 weken tips om op een leuke manier een gezondere levensstijl te hanteren. Wij volgden haar nu eens een dagje om te kijken wat zij eigenlijk allemaal eet op 24 uur tijd.

Amel start haar dag steevast – weekend of geen weekend – met een glas water én een 7 minute work-out. Het is voor haar de ideale start van de ochtend, en haar lichaam krijgt een boost waar ze een hele dag lang van profiteert. Vind je een glas water ‘s morgens maar een beetje saai, voeg er dan een smaakje aan toe met enkele schijfjes komkommer of wat stukjes fruit.

1 / 6
Ontbijt
Tussendoortje voormiddag
Lunch
Tussendoortje namiddag
Avondeten
Late night snack
Ontbijt
Ontbijt

Na het sporten, is het tijd voor een welverdiend ontbijtje. Amel gaat voor magere yoghurt gemengd met pure cacao. Haar kommetje pimpt ze nog met een handvol blauwe bosbessen, een beetje kokosschilfers, wat nootjes en zelfgemaakte granola.

Tussendoortje voormiddag
Tussendoortje voormiddag

Rond een uur of 10 begint onze maag, net als die van Amel, meestal al wat te knorren. Het ontbijt is verteerd, dus tijd voor een lekker en gezond tussendoortje. Amel kiest voor twee maïswafels en die belegt ze met enkele blaadjes salade, avocado en gerookte zalm. Hiermee is je honger sowieso gestild tot aan het middageten. Ze probeert ook al voor de middag een liter water te drinken.

Lunch
Lunch

Amel laat de boterhammen met choco of de smoskes onder de middag links liggen. Ze neemt quinoa mee, die ze de avond voordien kookte. Daar voegt ze wat champignons, oesterzwammen, lente-uitjes en geroosterde cashewnoten aan toe. Ze eet vandaag ‘s middags haar volwaardige koolhydraten omdat ze tussen haar lunch en haar volgende tussendoortje gaat sporten. Om dit alles ‘door te spoelen’ drinkt ze opnieuw twee glazen water.

Tussendoortje namiddag
Tussendoortje namiddag

Om een dipje in de namiddag tegen te gaan en opnieuw wat energie te krijgen, eet Amel een kommetje magere yoghurt. Dit keer voegt ze er verse frambozen, bosbessen, nootjes en wat zaden en pitten aan toe.

Avondeten
Avondeten

Aangezien Amel deze middag al koolhydraten verorberde, gaat ze ‘s avonds voor een lichtere maaltijd. Ze heeft geen extra ‘brandstof’ meer nodig, want ze gaat die toch niet meer verbranden. Daarom maakt ze een lekkere maaltijdsalade klaar met prinsessenbonen, stukjes kip, rode bonen, kerstomaatjes, salade en een beetje vinaigrette op basis van yoghurt, honing en mosterd.

Late night snack
Late night snack

Je kent het wel: je zit ‘s avonds in de zetel voor televisie, en je hebt nog een goestingske. Dat is doodnormaal, ook Amel kent dat gevoel. Maar in plaats van terug te grijpen naar chips, koeken of chocolade maakt ze zichzelf een heerlijke smoothie klaar met yoghurtijs en diepvriesfruit.

Lees ook: