Home Lifestyle AHA: we weten eindelijk wanneer ‘De Slimste Mens ter Wereld’ weer van...

AHA: we weten eindelijk wanneer ‘De Slimste Mens ter Wereld’ weer van start gaat

En ook hoeveel juryleden er in het 17de seizoen de revue zullen passeren...

Maandag 14 oktober is het weer zover: dan verschijnt de eerste aflevering van het 17de seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op de televisiezender VIER. In een hilarisch filmpje maakte Erik Van Looy die datum bekend, en dat was nog lang niet alles wat de presentator ons wist te vertellen.

Naast het feit dat hij onthulde vanaf wanneer we weer aan onze televisie vastgekluisterd zullen zitten om de show te volgen, maakte hij ook bekend dat er dit seizoen maar liefst 25 juryleden de revue zullen passeren. Dat zijn er 13 (!) meer dan vorig jaar. Waarom? Omdat het seizoen ‘next level’ wordt.

Margriet Hermans

Onder andere Gert Verhulst, stand-upcomedian Geert Hoste en de Nederlandse komiek Jeroen Van Koningsbrugge zijn nieuwe juryleden. Er zullen in de jury amper vijf vrouwen zetelen, waaronder opnieuw Karen Damen en Maaike Cafmeyer. Voor Frances Lefebure en Margriet Hermans zal het de eerste keer zijn.

Een dikke maand geleden liet VIER al enkele namen van de kandidaten vallen. Voormalig jurylid Philippe Geubels waagt zich dit jaar aan de vragen van Erik en ook Natalia, Bart Hollanders en VRT-gezicht Bart Schols zullen hun kans wagen. Ook Jeroen Mens doet mee. Hij krijgt een tweede kans, want ook in 2004 zat hij al eens in de show.

Nieuw jasje

‘De Slimste Mens ter Wereld’ wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken, want de programmamakers gaan de virtuele kant op: elk jurylid zal voorgesteld worden als een avatar. Ook de app zal dit jaar weer actief zijn.

Erik Van Looy liet vorige week al vallen dat hij nog lang niet klaar is met het programma: ‘Ik wil het 20ste seizoen meemaken. Dan ben ik zestig jaar. Als het dan zover is, zal ik nog zien wat ik daarna ga doen.’ Aan welke kandidaten en nieuwe invalshoeken we ons dit jaar nog mogen verwachten, is nog even afwachten. Van Looy liet wel al weten dat alle 34 kandidaten volgende week bekendgemaakt zullen worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: