Home Lifestyle Jobs TIP: WannaWork helpt millennials bij hun zoektocht naar een nieuwe job

TIP: WannaWork helpt millennials bij hun zoektocht naar een nieuwe job

Ben je net afgestudeerd of heb je nood aan een nieuwe uitdaging, maar vind je nergens dé ultieme job? No stress, WannaWork to the rescue! Dat nieuwe jobplatform wil namelijk een brug vormen tussen millennials en bedrijven. Ideaal, toch?!

WannaWork werd bedacht door social entrepreneur Sihame El Kaouabaki. Ze introduceerde deze nieuwe manier van rekruteren om de kloof tussen de nieuwe generatie werknemers en de traditionele bedrijven te dichten. Anno 2017 leven, werken en communiceren de nieuwe werkkrachten op een andere manier dan pakweg vijftien jaar geleden. De huidige rekruteringsstrategie is dus vastgeroest en heeft nood aan nieuwe invloeden van de next generation.

‘Vandaag gaat er nog te veel talent verloren omdat werkgevers en werknemers elkaar mislopen’, vertelt Sihame. ‘WannaWork vergemakkelijkt dat proces door een community te vormen waar bedrijven en jongeren elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen praten en elkaar versterken.’

In de praktijk

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe collega’s kunnen hun vacature op de website van WannaWork zwieren. De jongeren worden dan gelinkt aan deze posities en op verschillende creatieve manieren komen ze in contact met elkaar. Zo kunnen de werkgevers hun mogelijke nieuwe werkkrachten leren kennen via events, workshops, blogs en video’s. Op die manier kijken beide partijen verder dan het schriftelijke cv. Win-win!

Zes grote bedrijven

Ondertussen werken al zes grote bedrijven volgens de rekruteringsmethode van WannaWork. Bpost, Brussels Airport, Coca-Cola, Deloitte, Partena en Telenet zijn laaiend enthousiast over deze nieuwe manier van aanwerven.

‘Coca-Cola is er voor iedereen. Dat geldt ook voor onze teams en daarom hebben wij niet getwijfeld om mee onze schouders te zetten onder WannaWork’, vertelt Etienne Gossart, VP Country Director bij Coca-Cola.

De First 100

Niet alleen de bedrijven zijn gemotiveerd, ook de jongeren zien het nut van WannaWork in. Nu al maken een honderdtal jongeren deel uit van WannaWork. Deze First 100 zijn de eerste ambassadeurs van het platform en blijven verder bouwen een de groei van hun community.

Lees ook: