https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Walibi opent deuren pas opnieuw in oktober na zware overstromingen

Walibi opent deuren pas opnieuw in oktober na zware overstromingen

'Die heropening willen we vieren met het spectaculairste halloweenevenement dat we hier ooit hebben gekend.'

walibi
© photo news

België werd de afgelopen weken enorm hard getroffen door het noodweer. Grote stukken van ons land stonden volledig onder water, inclusief Walibi. Het pretpark zal pas begin oktober opnieuw kunnen heropenen. Net op tijd voor Halloween.

De beelden van de overstromingen staan op ons netvlies gebrand. Wegen werden omgetoverd tot kolkende, bruine rivieren die auto’s en alles wat in hun weg stond meedogenloos meesleurden. Er stierven mensen en heel wat anderen zijn hun huis en al hun bezittingen kwijt. Ook Walibi werd zwaar getroffen op 16 juli en een groot deel van de technische infrastructuur is beschadigd.

‘Onze teams werken al dagen onophoudelijk aan het herstel van de schade die de overstromingen hebben achtergelaten’, staat er te lezen op hun Instagrampagina. ‘Nu dat de omvang van de werken wat duidelijker is, weten we dat we het park vóór oktober niet zullen kunnen openen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Spectaculairste halloweenevent ooit

Opnieuw een zware klap voor het pretpark dat de voorbije maanden al lange tijd gesloten moest blijven door de coronacrisis. Nu gaan de deuren dus weer dicht en dat voor maar liefst twee maaden. Walibi zal pas begin oktober opnieuw bezoekers kunnen ontvangen. Al laten ze het hoofd niet hangen. ‘We gaan de uitdaging aan om Walibi klaar te stomen voor het halloweenseizoen’, aldus Jean-Christophe Parent, algemeen directeur Walibi Belgium-Aqualibi. ‘Die heropening willen we dan vieren met het spectaculairste halloweenevenement dat we hier ooit hebben gekend. Een forse uitdaging voor onze teams, maar we gaan ervoor!’ Voor waterpark Aqualibi is er nog geen heropeningsdatum gekend.

Voorlopig kan je geen tickets meer bestellen. Wie al een ticket had voor de komende weken, krijgt een terugbetaling of kan dat kaartje verlengen of wijzigen. Walibi zal daar de komende weken nog meer informatie over vrijgeven op hun website en socialemediakanalen.

Lees ook: