https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle In nieuw huizenprogramma speeddaten kandidaten niet met love interests maar met woningen

In nieuw huizenprogramma speeddaten kandidaten niet met love interests maar met woningen

Kelly Pfaff is presentatrice van dienst: 'Koppels krijgen de kans om hun droomhuis of -appartement uit te testen.'

waar voor je geld
© DPG Media

Huizenprogramma’s zijn helemaal in, dat bewijst ‘Blind Gekocht‘ al drie seizoenen lang. En dat heeft ook VTM begrepen, na ‘Huis Gemaakt‘ komt de zender met nog een nieuwe televisiereeks. In ‘Waar voor je Geld?’ gaan kandidaten niet op speeddate met love interests, maar wel met woningen. Niemand minder dan Kelly Pfaff presenteert het nieuwe programma.

Veel mensen hebben vaak een gelijkaardige droom qua locatie: een pand in het centrum van Gent, Brussel of Antwerpen en liefst waar je dan nog eens buiten kan zitten in een tuin(tje). Of wie liever aan de rand woont, heeft dan weer een voorkeur voor een specifieke wijk. Maar vaak betekent voorkeur van locatie ook inboeten aan bijvoorbeeld ruimte of de wens van terras/tuin opgeven. In ‘Waar voor je Geld?’ worden de panden niet gekozen en beoordeeld op basis van de locatie, maar wel op woning zelf.

Makelaar van dienst Arjen Spittael gaat voor de kandidaten op zoek naar drie geschikte woningen die te koop staan voor dezelfde prijs als het huis/appartement waar ze momenteel in wonen. Alleen mogen de kandidaten niet weten waar deze proefpanden zich bevinden. Zo komen ze er pas achter of ze ergens anders écht meer waar voor hun geld krijgen. ‘De meeste Vlamingen zijn verknocht aan hun eigen regio en missen zo kansen op leuke huizen verderop. Want enkele kilometers verder vind je misschien meer waar voor je geld’, aldus Arjen. ‘Waar voor je Geld?’ wil dus de ogen openen.

Favoriet uittesten

Nadat ze de drie panden hebben gezien, mogen de kandidaat-kopers enkele dagen in hun favoriete woning verblijven om zo het huis/appartement én de buurt uit te testenKelly Pfaff is zelf enorm geïnteresseerd in de immomarkt en presenteert het nieuwe huizenprogramma. ‘Alleen in dit programma krijgen koppels de uitzonderlijke kans om hun droomhuis of -appartement uit te testen, de regio te verkennen, de buren te ontmoeten en het woon-werkverkeer uit te proberen alvorens het effectief te kopen’, aldus Kelly. Na hun verblijf kunnen de kandidaat-kopers een bod uitbrengen.

‘Waar voor je Geld?’ is vanaf 10 mei elke maandagavond te zien om 21u35 op VTM 2.

Lees ook: