https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dit rebelse personage verdwijnt uit ‘Familie’

Dit rebelse personage verdwijnt uit ‘Familie’

'Na zoveel extreme avonturen is het verhaal nu afgerond.'

erika van tielen
© vtm

‘Familie’-fans moesten nog maar net afscheid nemen van Robyn (Jits Van Belle), en nu gaat er opnieuw een personage weg. Eentje dat voor veel drama zorgde, dus we zullen ze missen!

Moesten de gezinsleden in ‘Familie‘ allemaal heilige boontjes zijn, dan zou het maar een saaie boel zijn om naar te kijken. Gelukkig is er voldoende spanning en drama om ons elke keer weer op het puntje van onze zetel te doen zitten. In de populaire VTM-serie droeg Amélie, gespeeld door Erika Van Tielen, daar haar steentje (zeg maar gigantische rotsblok) tot bij. Helaas moeten we afscheid nemen van deze rebel, want in de aflevering van gisterenavond verdween ze met de noorderzon.

Moordpoging

Volgens haar broer Lars (Kürt Rogiers) gaat ze er altijd vandoor als ze ongelukkig is en houdt ze daarbij geen rekening met de mensen die haar graag zien. Dat ze de laatste dagen niet goed in haar vel zat, heeft alles te maken met de terugkeer van Marie-Rose (Martine Jonckheere). Zij probeerde Amélie een aantal jaren geleden te vermoorden door haar neer te steken met een mes. Gelukkig overleefde Amélie deze aanval en verdween Marie-Rose in de cel, nadat ze eerst de schuld in de schoenen van haar bloedeigen dochter Véronique (Sandrine André) probeerde te schuiven. Marie-Rose is sinds kort terug op vrije voeten en de eerste confrontatie met Amélie verliep niet zo vlotjes.

We zagen ook dat Amélie misschien de ring van Stefanie heeft gestolen. Die laatste kreeg die ring van haar vriend Jonas, die het juweel op zijn beurt vond in een jukebox die hij herstelde. Later bleek het accessoire door een crimineel gestolen te zijn bij een juwelier en werd de waarde geschat op maar liefst 90.000 euro. Alfons, de dementerende vader van Benny, gaf de ring zonder dat iemand het wist cadeau aan zijn overleden vrouw. Hij legde het op haar grafsteen en Amélie is de enige die dit zag gebeuren. Zo heeft ze misschien een mooi kapitaal om een nieuw leven op te bouwen ergens.

Sterke verhaallijnen

Eén ding is zeker: na vier jaar verdwijnt Erika Van Tielen uit de soap. De actrice blikt terug op een mooie periode bij een van Vlaanderens populairste series. ‘De rol van Amélie vier jaar lang mogen spelen, is een avontuur waar ik erg dankbaar voor ben’, aldus Erika. ‘De sterke verhaallijnen volgden elkaar op en daar kan je als actrice alleen maar blij mee zijn.’ Naast de moordpoging van Marie-Rose, overleefde ze namelijk ook nog een schietincident, belandde ze in de prostitutie en onderging ze een niertransplantatie waarbij haar mama Brigitte (Janine Bischops) haar een van haar nieren schonk.

Kijkers blijven natuurlijk achter met veel vragen: waar is Amélie naartoe? Wat is er met haar aan de hand of wat is haar plan? Op deze en nog vele andere vragen krijg je deze week antwoord. ‘Amélie was een pittig personage dat de zotste dingen heeft meegemaakt’, gaat Erika verder. ‘En ook bij haar vertrek, zorgt ze nog voor ophef. Dat zal de kijker deze week nog merken. Na zoveel extreme avonturen is het verhaal nu afgerond.’ Al sluit Erika een eventuele terugkeer later niet uit. ‘Wie weet keert Amélie in een verre toekomst nog weleens terug, maar nu is het tijd voor nieuwe projecten.’

Lees ook: