Home Lifestyle VRT en RTBF slaan handen in elkaar voor ‘1985’, een fictiereeks over...

VRT en RTBF slaan handen in elkaar voor ‘1985’, een fictiereeks over de Bende Van Nijvel

De serie wordt gemaakt door Eyeworks, het productiehuis achter onder meer 'De Twaalf', 'Cordon' en de film 'Niet schieten'.

bende van nijvel
© Marc Deville/ Photo News

De VRT en de Franstalige RTBF slaan voor het eerst de handen in elkaar voor een ambitieuze fictiereeks over de Bende van Nijvel. De voorbije twee jaar werd er geschreven aan het verhaal, de opnames gaan in 2021 van start.

De achtdelige fictiereeks ‘1985’ zal het verhaal vertellen van de woelige jaren 80 vanuit het standpunt van drie jongvolwassenen. Marc en Franky verruilen het platteland voor een carrière bij de rijkswacht in Brussel, waar ze terechtkomen in een korps in volle crisis door de brutale overvallen die gepleegd worden door de Bende van Nijvel. Inge, de zus van Franky, studeert rechten aan de VUB in Brussel, aan de overkant van de rijkswachtkazerne. Haar wilde karakter en progressieve idealen botsen met alles waar Franky en Marc voor staan. De drie jongeren worden meegezogen in een spiraal van gebeurtenissen die later worden toegeschreven aan de Bende van Nijvel.

Mooi vooruitzicht

Willem Wallyn, die in januari met ‘All of Us’ een prachtige film afleverde, schrijft het verhaal voor de serie. De regie zal voor de rekening van Wouter Bouvijn zijn, die ook de regie van ‘De Twaalf’ op zich nam. Ook producers Gunter Schmid en Peter Bouckaert werkten eerder aan ‘De Twaalf’. Stijn Coninx, die in 2018 nog de film ‘Niet schieten’ over de Bende van Nijvel uitbracht, is betrokken als creatief adviseur. Over de cast is nog niets bekend.

De serie klinkt als een mooi vooruitzicht, maar wel een dat nog even op zich laat wachten. De opnames van ‘1985’ staan gepland voor 2021. De reeks zou ten vroegste in 2022 uitgezonden worden op Eén en La Une.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.