Home Lifestyle ZIEN: de eerste beelden van ‘Albatros’, een serie over tien zwaarlijvige mensen...

ZIEN: de eerste beelden van ‘Albatros’, een serie over tien zwaarlijvige mensen op afslankkamp

De tragikomische reeks van het productiehuis dat ons 'Bevergem' bracht, is bedacht door Wannes Destoop en Dominique Van Malder, die zelf ook meespeelt in de reeks.

albatros
© De Wereldvrede/ Eva Vlonk

Acteur Dominique Van Malder, onder meer bekend van ‘Radio Gaga’, wilde een serie maken over ‘”dikke mensen” en hun gevecht met de zwaarte in hun leven’. Een wereld die hij zelf maar al te goed kent, voegt hij eraan toe. Zo geschiedde. ‘Albatros’, een tragikomische serie over een afslankingskamp, is deze zomer te zien op Telenet Play en in 2021 op Canvas.

De reeks gaat over tien zwaarlijvige mensen die naar de Ardennen trekken voor een afslankingskamp. De cast bestaat uit Vlaams en Waals talent, met aan de Vlaamse kant onder meer Ruth Beeckmans en Benny ‘den Benny’ Claessens.

Domonique Van Malder (© De Wereldvrede/ Eva Vlonk)

Dominique Van Malder bedacht ‘Albatros’ samen met cineast Wannes Destoop, die hiermee zijn eerste stap in de televisiewereld zet. Joris Hessels, de ‘Radio Gaga’-collega van Van Malder, is te zien als een van de begeleiders van het afslankingskamp, samen met Janne Desmet en Tom Ternest. De Wereldvrede, het productiehuis achter de reeks, scoorde in 2015 al op Canvas – en nu op Netflix – met ‘Bevergem’.

Eigenzinnige humor

Net zo veelbelovend als bovenstaande namen en referenties, zijn de eerste beelden die Canvas zonet loste. Canvas staat bekend voor eigenzinnige fictie met een eigen vorm van – bij momenten absurde – humor en ‘Albatros’ lijkt binnen die beschrijving te passen. De reeks is vanaf 1 juli beschikbaar op Play en Play More van Telenet. In het voorjaar van 2021 zendt Canvas ze uit.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.