Home Lifestyle Body STRAF: 70% van de vrouwelijke millennials voelt zich beoordeeld in de fitnesszaal

STRAF: 70% van de vrouwelijke millennials voelt zich beoordeeld in de fitnesszaal

Resultaat? 21% gaat minder dan één keer per week sporten.

© Getty

Heb jij ook het gevoel dat je tijdens het fitnessen door iedereen bekeken wordt? Dan ben je niet alleen, want uit een nieuw onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de vrouwelijke millennials zich op lichamelijk vlak beoordeeld voelt door andere sporters. Erger zelfs: we proberen de sportzaal steeds vaker te vermijden, net omdat we het gevoel hebben dat we met ons lichaam uit de boot vallen.

Het is het Britse deodorantmerk Sure Woman dat op onderzoek uitging om na te gaan hoe zelfzeker vrouwen zich nu echt voelen in de fitnesszaal. En wat blijkt? Dat we schrik hebben voor de reactie van andere sporters. Maar liefst de helft van de 2.000 ondervraagde vrouwen voelt zich bekeken en beoordeeld tijdens groepslessen of in de fitness. En dat is nog lang niet alles, want bij de 18- tot 24-jarige vrouwen stijgt dat percentage zelfs tot 70%.

‘Te lelijk’

Het resultaat? 25% van alle ondervraagden gaat niet meer naar de fitness, uit angst om beoordeeld te worden. 37% van de vrouwen gaf aan dat ze het gevoel heeft beoordeeld te worden op de manier waarop ze sport, terwijl 28% dan weer denkt dat ze in de ogen van de andere sporters ’te lelijk’ of ‘te dik’ is om te sporten.

Alarmerende cijfers, zeker als je weet dat 21% van de ondervraagden toegaf minder dan één keer per week te sporten. Wat we daaruit kunnen afleiden? Dat onze kleine complexen ons niet alleen mentaal, maar ook fysiek kunnen beïnvloeden. Onze boodschap? Iedereen heeft het recht om te sporten en om zich goed in zijn vel te voelen, ongeacht je lichaamslengte, -vorm of -gewicht!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.