Home Lifestyle 9 gouden tips om van je vrijgezellenfeest in het buitenland een groot...

9 gouden tips om van je vrijgezellenfeest in het buitenland een groot succes te maken

Vrijgezellenfeest buitenland
© Getty

Het organiseren van een vrijgezellenfeest lijkt in vergelijking met de taak van de wedding planner misschien wel een fluitje van een cent, maar aan een vrijgezellenfeestje in het buitenland hangen toch ook enkele belangrijke taken vast. Trek jij met de andere bruidsmeisjes en vriendinnen ook naar het buitenland om een feestje te bouwen? Dan kunnen deze tips misschien wel goed van pas komen!

De essentie van een fantastisch vrijgezellenfeest? Veel lachen en er vooral voor zorgen dat de toekomstige bruid het helemaal naar haar zin heeft! In het buitenland kan zo’n feestje leuk, maar ook uitdagend zijn en daarom ben je maar beter voorbereid om kleine valkuilen en grote problemen te vermijden en er het feestje van het jaar van te maken. Met deze 9 tips scoor je met het buitenlandse reisje sowieso goede punten, en misschien zelfs een stoeltje op de eerste rij, bij de bruid.

To surprise, or not to surprise

Wil je een verrassingsreisje organiseren? Tof, maar dan zijn er wel een paar organisatorische zaken die je niet over het oog mag zien. Als je een buitenlandse reis organiseert zonder medeweten van de vrijgezel, moet je samenwerken met haar partner of familie om ervoor te zorgen dat het paspoort geldig is, de verzekering in orde is en de juiste (en foute) kledingstukken ingepakt zijn. Plannen achter de hand houden kan een beetje lastig zijn – de kans dat iemand zijn mond voorbijpraat is reëel – maar als de bruid van verrassingen (en reizen!) houdt, krijg je sowieso een heleboel extra vriendschapspunten.

Overweeg een gastenlijst

Hoe kleiner de groep, hoe eenvoudiger de reisplanning zal verlopen. De uitnodigingen kunnen enkel gericht zijn aan een klein groepje bff’s of aan een bonte bemanning van verre neven, familie, vrienden en collega’s. Het is jouw taak om telefoonnummers te noteren, een geschikt reisschema te maken en de feestgangers met elkaar in contact te brengen. Zo weten de gasten perfect welke mopjes er wel en niet kunnen gemaakt worden op het vliegtuig of wie vooral niet moet zingen in die beruchte Spaanse karaokebar.

Begin ruim op voorhand te plannen

Het klinkt misschien een beetje belachelijk dat we je er nog eens op moeten wijzen, maar het is o zo belangrijk om vooruit te plannen, en al zeker als je van plan bent om met de bruid naar het buitenland te trekken. Het prikken van een datum kan een nachtmerrie zijn, en vooral als het vrijgezellenfeestje in het voorjaar, oftewel het trouwseizoen, op de planning staat. Het loont dus om zo vroeg mogelijk een datum te vinden. Vind de ideale datum en plaats met apps zoals Doodle of WhenAvailable en dring er bij iedereen op aan om de datums te onthouden, zodat ze de reis niet last minute moeten afzeggen. Zo kan je ook profiteren van uitzonderlijke aanbiedingen en heb je waarschijnlijk nog heel veel hotels of vakantiehuisjes om uit te kiezen.

Houd de portefeuille in de gaten

Het is belangrijk om de uitgaves vanaf dag één goed in de gaten te houden. De kosten om met zo’n grote groep naar het buitenland te reizen kunnen hoog oplopen en kunnen ervoor zorgen dat misschien niet iedereen zal willen meegaan. Ga op het internet op zoek naar de beste groepskortingen en kijk of je die eventueel kan combineren met gratis activiteiten. Schat met de hele groep in hoeveel het uitje zal kosten en durf het bedrag een beetje te overschatten. Het is leuker om na afloop te merken dat je 250 euro aan het reisje overhoudt dan dat je ze nog moet ophoesten.

Communiceer als een echte pro

Probeer alle details op een professionele manier met je vriendinnen te delen en bombardeer elkaar niet met honderden berichtjes en foto’s op WhatsApp en Messenger. Als je hulp nodig hebt, vraag dan iemand om je te helpen en stuur alle informatie en details in één overzichtelijke mail. Herinner de feestgangers wel regelmatig aan de vertrekdatum, vluchttijden en het reisschema, zodat niemand een excuus heeft om iets vergeten te zijn.

Kies de juiste reisbestemming

Als je van zonsopgang tot zonsondergang (of tot 4 uur ‘s ochtends) op zwier bent, is een goede slaapplaats misschien niet je hoogste prioriteit. Boek zeker niet ’snel snel’ het goedkoopste hotel, zonder andere opties te overwegen. Vakantiehuizen of -villa’s kunnen ook heel aangenaam en verrassend budgetvriendelijk zijn. Er is trouwens niets leuker dan eens met z’n allen aan de slag te gaan in de keuken en een goede pot stoofvlees op tafel te toveren.

Maak een overzichtelijk reisschema

Een goede vuistregel is om één belangrijke activiteit per dag te organiseren (zoals een fietstocht of spabehandeling), één hoofdmaaltijd en een avondactiviteit in te plannen. Neem voldoende tijd voor elke uitstap en houd enkele extra ideeën voor spontane excursies in het achterhoofd. Een back-upplan in geval van slecht weer is altijd een verstandige zet.

Ga de culturele tour op

Je kan overal een uitbundige avond beleven, dus zorg ervoor dat je ook een beetje de lokale cultuur tijdens je reis kan opsnuiven om er een vrijgezellenfeest in thema van te maken. We hebben het dan niet over een ontnuchterende ochtend in een of ander museum, maar wat dacht je van een begeleide proeverij van lokale producten, een kookles of een privéwandeling om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken?

Spelletjes op maat van je bestemming

De klassieke spelletjes kan je overal spelen, maar waarom niet eens iets anders proberen? Zo kan je bingo spelen en een lijst maken met locatiespecifieke taken. In Parijs zou de lijst bijvoorbeeld kunnen zijn: Crêpe Suzette eten, de Eiffeltoren spotten en een selfie maken met een Fransman en een stokbrood. Je kan ook op schattenjacht gaan met behulp van een ouderwetse kaart om de omgeving en elkaar beter te leren kennen en om de toekomstige bruid eens goed uit te lachen, natuurlijk.

[td_smart_list_end]

Foto’s: © Getty

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.