Home Lifestyle Beste vriendinnen van vermoorde Julie Van Espen delen emotioneel filmpje

Beste vriendinnen van vermoorde Julie Van Espen delen emotioneel filmpje

Ze willen op die manier de strijd tegen seksueel geweld verder zetten.

© youtube @UAntwerpen

De 23-jarige Julie Van Espen werd in mei dit jaar vermoord. Familie en vrienden herdachten haar vandaag en deelden een pakkend filmpje. Ze willen zo de strijd tegen seksueel geweld verder zetten.

In mei dit jaar ging er een schokgolf door ons land. De vermiste studente Julie Van Espen (23) werd vermoord teruggevonden en de dader bleek een veroordeelde verkrachter te zijn die in afwachting van zijn proces terug op vrije voeten rondliep. We waren niet alleen verdrietig, maar ook boos want Julie werd niet alleen het slachtoffer van een zieke mens; maar ook van de totale miskenning van seksueel geweld door ons rechtssysteem.

Mooi eerbetoon

Julie werd vandaag herdacht en haar beste vriendinnen deelden als eerbetoon een emotioneel filmpje. ‘Julie wou een verschil maken in de maatschappij en dat heeft ze ondanks haar afwezigheid nu ook kunnen realiseren’, aldus haar vriendinnen. ‘Ze heeft haar leven gegeven in de strijd tegen seksueel geweld, maar deze strijd hoeft niet nodeloos te zijn geweest. Julie bracht een beweging op gang en wij willen deze beweging verder zetten.’

In het filmpje dat ze samen maakten met de Universiteit Antwerpen vertellen de vriendinnen wat Julie zo uniek maakte. ‘We hebben ontzettend veel van je geleerd, en dat willen we graag nog met de rest van de wereld delen’, aldus de vriendinnen. De superoriginele én vooral gemeende complimentjes die ze gaf, het feit dat ze altijd met veel plezier vijf minuutjes uittrok om toch nog iemand snel even te zien, hoe ze genoot van kleine dingen, haar medeleven en haar luisterende oor. Deze getuigenissen worden afgewisseld met beelden van de immer vrolijke Julie die voor eeuwig en altijd in hun én ons hart zal blijven. ‘De meeste golven deinen uit en gaan weer liggen, maar de jouwe blijft maar mensen raken.’

Met het filmpje willen haar vriendinnen oproepen om Punt.vzw te steunen. Dat iseen organisatie die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag een stem geeft en ze begeleidt door toegankelijke en gepaste ondersteuning te bieden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.