Home Lifestyle YESSS: er komt een Vlaamse versie van ‘First Dates’, en je kan...

YESSS: er komt een Vlaamse versie van ‘First Dates’, en je kan je nú inschrijven

Wie ooit de Britse of Nederlandse versie van dit programma zag, weet dat het topentertainment is.

Eerste dates zijn een beetje awkward. Zet er een camera bij, en het wordt helemaal gênant. Toch is dat het format van ‘First Dates’, het geweldige realityprogramma dat nu ook naar Vlaanderen komt. Wij zijn nu al fan.

Heb je ooit overwogen om je te laten matchen door een datingbureau, maar heb je dan gemerkt dat dat verschrikkelijk duur is? It’s your lucky day, want je kan dat nu volledig gratis laten doen. De enige catch: je date zal op nationale televisie te zien zijn. Niks aan, toch?

Eén is op zoek naar singles voor een Vlaamse versie van ‘First Dates’, een format dat onder andere in Nederland erg populair is. Aan de hand van vragen over hun karakter en liefdesleven worden vrijgezellen aan elkaar gematcht. Zij gaan vervolgens met elkaar uit eten. Terwijl de daters smullen van hun maaltijd, smult de kijker van de al dan niet awkward conversaties, harde afwijzingen en af en toe zelfs een geval van liefde op het eerste gezicht. Achteraf vertellen de singles hoe het was en of ze de ander nog willen terugzien. Durf je? Dan kan je je op de website van Eén inschrijven.

Succes in het buitenland

Het format van ‘First Dates’ is al jaren een succes in het buitenland. Onze noorderburen hebben hun eigen versie, en ook in het Verenigd Koninkrijk smult het volk ervan. Daar werden tot nu toe maar liefst 12 seizoenen van ‘First Dates’ gemaakt, plus enkele afleveringen met celebs én drie seizoenen van ‘First Dates Hotel’, waarin de vrijgezellen samen op hotel zitten.

Het fijne aan ‘First Dates’ is dat het voor de kijker bijna niet fout kan gaan. Ofwel gaat de date slecht en kan je genieten van een portie leedvermaak, ofwel spatten de vonken ervan af en is het heerlijk aandoenlijk. Dat was het geval bij de Britse Ibiba en Aarron, die ondertussen zelfs een kindje hebben gekregen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heel leuk, natuurlijk, maar de awkward situaties maken het toch tot een topprogramma. Een voorbeeld? In de Australische versie deed een man alsof hij z’n portefeuille vergat om de rekening niet te hoeven betalen. Zo pijnlijk…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Laat ons hopen dat de Vlaamse versie even entertainend wordt!

Lees ook: