Home Lifestyle Virgin Galactic werkt aan vliegtuig dat in 1,5 uur van Londen naar...

Virgin Galactic werkt aan vliegtuig dat in 1,5 uur van Londen naar New York zou kunnen vliegen

Apero aan de Big Ben gevolgd door een diner in Central Park? ✈

virgin galactic
© jermaine ee & lucas davies via unsplash

We kunnen niet wachten om opnieuw fish and chips te verorberen in Londen en van een stuk cheesecake te genieten in New York. Als het van Richard Branson afhangt, kunnen we dat nog dezelfde avond doen, want zijn luchtvaartmaatschappij Virgin Galactic werkt aan een vliegtuig dat die reis in slechts anderhalf uur kan afleggen.

Londen en New York, twee van onze favoriete steden. Een van deze twee topbestemmingen kiezen voor een volgende citytrip is aartsmoeilijk, want we hebben op beide plaatsen ons hart verloren! In de toekomst zouden we het gezegde ‘kiezen is verliezen’ aan de kant kunnen schuiven, want Virgin Galactic heeft een plannetje dat ons als muziek in de oren klinkt. De luchtvaartmaatschappij van de bekende miljardair Richard Branson slaat de handen in elkaar met Rolls Royce om een toestel te bouwen dat van Londen naar New York, zo’n slordige 5.570 km, vliegt in slechts anderhalf uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Concorde 2.0

Het supersonische vliegtuig zou de nieuwe Concorde moeten worden. Dat toestel vloog van de jaren 70 tot 2003 in minder dan drie uur van Londen naar New York. De combinatie van de dure kerosineprijzen, een vliegtuigcrash en de crisis van de luchtvaart na de terreuraanslagen op 9/11, zorgde ervoor dat de stekker uit dit project werd getrokken.

Maar volgens Richard en zijn Virgin is het nu dus hoog tijd voor iets nieuws. Deze Concorde 2.0 zou met 3.578 kilometer per uur, wat neerkomt op drie keer de snelheid van het geluid, dus nóg sneller vliegen. Er zouden slechts 9 tot 19 passagiers inpassen, dus we vrezen dat de ticketjes helaas ontzettend duur zullen zijn. De vraag is ook of we hierop zitten te wachten. Duurzaam reizen zit meer en meer in de lift, zo maakte Zweden onlangs bekend dat het een nachttrein wil aanleggen van Malmö naar Brussel. Wij hopen eerlijk gezegd dat initiatieven zoals dit vaker uit de grond gestampt worden, want die zijn goed voor het milieu én onze portemonnee.

Lees ook: