https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle SPOILER: verteller ‘Jane The Virgin’ onthult in allerlaatste aflevering wie hij is

SPOILER: verteller ‘Jane The Virgin’ onthult in allerlaatste aflevering wie hij is

Na vijf seizoenen kwam de populaire telenovela woensdag tot een definitief einde.

jane the virgin
© The CW Network

Woensdagavond werd in de Verenigde Staten de allerlaatste aflevering van de populaire telenovela ‘Jane The Virgin’ uitgezonden. De serie eindigde met een mooie verrassing, dus je stopt nu best met lezen als je het laatste seizoen nog vol spanning wil bekijken.

Jane en Rafael geven elkaar in aflevering 19 van seizoen 5, het ultieme einde van ‘Jane The Virgin’, het jawoord. Wanneer Mateo, hun zoontje, tijdens de ceremonie een tekstje moet voorlezen, roept hij heel luid. ‘Ik heb geoefend met overgrootmoeder. Ze zegt dat ik heel goed zou zijn in voice-overwerk’, zegt hij trots tegen zijn mama. Daarop laat de verteller zijn typisch accent heel even vallen en zegt: ‘And for the record: I am’. Mateo is dus degene die al sinds seizoen 1 het liefdesverhaal van zijn mama en papa vertelt!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de allerlaatste scène wordt duidelijk dat de serie eigenlijk de verfilming is van het boek dat Jane heeft geschreven. Rafael vraagt aan Jane hoe haar boek eindigt. ‘Ze maken er een telenovela van’, zegt ze. ‘Wie zou dat nu willen zien?’, vraagt Rafael lachend, waarop Jane naar de camera knipoogt en het doek definitief valt over de serie. Maker Jennie Snyder Urman vertelde aan Buzzfeed News dat ze dit einde al vanaf het begin in haar hoofd had. ‘Het zat zelfs in de pitch van de serie’, zegt ze.

‘Jane The Virgin’ is op Netflix te bekijken, maar is geen Netflix Original. De serie is van The CW Network. Het kan dus nog een tijdje duren voor het laatste seizoen bij ons op Netflix staat.  De vier vorige seizoenen zijn wel al volledig te bekijken. Er was even sprake van een spin-off van de serie, maar die blijkt er nu toch niet te komen.

Meer series om te zien: