Home Lifestyle Netflixserie ‘Typewriter’ wordt gehypet als engste ooit (maar velen trekken dat statement...

Netflixserie ‘Typewriter’ wordt gehypet als engste ooit (maar velen trekken dat statement in twijfel)

Sommigen zeggen dat ze niet durven te slapen na het bekijken van de serie, terwijl anderen de hype totaal overdreven vinden.

typewriter
© Netflix

De Indiase horrorserie ‘Typewriter’ op Netflix werd de voorbije week online gehypet met statements als ‘de serie die je slapeloze nachten bezorgt’ en ‘engste horrorreeks ooit’. Twitter raakt het er niet over eens of de serie doodeng is, of dat er doodgewoon een goede marketingmachine achter zit.

Het eerste seizoen van ‘Typewriter’ verscheen eerder deze maand internationaal op Netflix. De serie over een familie die in een behekst huis vol geesten gaat wonen, wordt op het internet vergeleken met onder meer ‘Stranger Things’ en de horrorfilm ‘Us’. Ons doet de trailer eerder aan de Vlaamse serie ‘Tabula Rasa’ denken.

Engste serie ooit?

De hype rond ‘Typewriter’ startte met een tweet van de Indiase actrice Taapsee Pannu, die schreef dat ze de serie niet kon bekijken zonder voortdurend te checken of er niets of niemand in haar huis was. Er volgden al snel verschillende angstige posts van anderen, onder meer over de verschrikkelijk enge openingsscène van reeks.

Maar een hype zou geen hype zijn als ze niet in twijfel werd getrokken. Velen tweeten nu dat ‘Typewriter’ allesbehalve eng is en zeggen zelfs dat de serie de term ‘horror’ niet verdient.

Zit er gewoon een goede marketingmachine achter ‘Typewriter’ die een hype in gang zette? Of is de serie echt zo eng en doen horrorfans gewoon stoer op het internet? We laten het aan jou over om de serie te bekijken en te oordelen. Deze laten wij toch liever aan ons voorbijgaan. Slapeloze nachten zijn immers niet echt ons ding.

Je vindt alle vijf afleveringen van ‘Typewriter’ nu bij ons op Netflix.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.