Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 22: gevulde zoete aardappel met zwarte bonen

VeggieChallenge – Dag 22: gevulde zoete aardappel met zwarte bonen

Tip: probeer ook eens met geroosterde kikkererwten of jackfruit.

gevulde zoete aardappel
© Living the Green Life

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijks op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: gevulde zoete aardappel met zwarte bonen.

Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 4 kleine zoete aardappels
 • 2 el olijfolie
 • 1 blik zwarte bonen
 • 4 el gefermenteerde groenten (bijvoorbeeld van SauerCrowd)

Saus:

 • 1 el vegan mayonaise
 • 1 el mosterd
 • 1 el ketchup

Topping:

 • 1 handjevol spinazie
 • 1 el zonnebloempitten
 • 1 stengel lente ui

Extra: theedoek en magnetronbestendige schaal

Tip: probeer ook eens met geroosterde kikkererwten of jackfruit.

Hoe maak je het?

 1. Boen de zoete aardappels grondig schoon en droog af met een theedoek.
 2. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel. Smeer in met de olijfolie en leg in de magnetronbestendige schaal. Zet de schaal in de magnetron en laat ongeveer tien minuten poffen, draai ze halverwege om. Hoelang ze precies erin moeten, ligt aan hoe groot de zoete aardappelen zijn. Check af en toe hoe het gaat, ze zijn klaar als ze zacht zijn.
 3. Giet de zwarte bonen af en spoel even schoon onder koud water.
 4. Meng alle ingrediënten voor de saus.
 5. Snijd de gepofte zoete aardappel open en vul met de pulled oats en de rauwkost. Serveer met het sausje en maak af met wat spinazie, zonnebloempitten en ringetjes lenteui.
Bron: Living the Green Life

Check hier onze andere VeggieChallenge-recepten.

Lees ook: