https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film 8 vampierenfilms om dit weekend je tanden in te zetten

8 vampierenfilms om dit weekend je tanden in te zetten

De ideale voorbereiding voor Halloween!

vampierenfilms
© Clément Falize via Unsplash

Ben jij al helemaal in halloweenstemming en heb jij zin om de ene griezelfilm na de andere te verslinden? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want wij hebben 8 vampierenfilms op een rij gezet om dit weekend je tanden in te zetten. De ideale voorbereiding voor Halloween!

1 / 8
Twilight
Fright Night
Byzantium
Underworld
Buffy the Vampire Slayer
The Little Vampire
Hotel Transylvania
Interview With the Vampire
Twilight
Twilight

Beginnen doen we natuurlijk met een klassieker namelijk ‘Twilight’. Ideaal voor wie niet graag naar enge films kijkt, maar toch een beetje in de juiste sfeer wil vertoeven. En aangezien er meerdere films bestaan, kan je er meteen een heuse filmmarathon van maken.

Fright Night
Fright Night

Charley begint zijn buur Jerry te bespioneren en al snel komt hij tot de conclusie dat zijn buurman een vampier is. Enige probleem? Niemand uit zijn omgeving lijkt hem te geloven, dus nu is hij op zichzelf aangewezen om zijn gelijk te behalen en Jerry te ontmaskeren.

Byzantium
Byzantium

Clara en haar tienerdochter Eleanor, beide vampieren, zijn op de vlucht van hun soortgenoten. Uiteindelijk kunnen ze onderduiken in een pension in een klein Brits dorpje waar ze de doodzieke kelner Frank leren kennen. Het meisje vertrouwt hun geheim aan hem toe. In het begin denkt Frank dat het verhaal verzonnen is, maar dan komt hij er beetje bij beetje achter dat het niet om een leugen gaat…

Underworld
Underworld

Met ‘Underworld’ ben je een tijdje zoet, want er bestaan maar liefst zes (!) verschillende films. Het verhaal zelf draait rond de vampier Selene (gespeeld door Kate Beckinsale) die op zoek is naar de zogezegde moordenaars van haar familie om ze vervolgens zelf uit te moorden.

Buffy the Vampire Slayer
Buffy the Vampire Slayer

Nog zo’n klassieker is ‘Buffy the Vampire Slayer’ en dan hebben we het niet over de serie. Voor Sarah Michelle Gellar de rol van Buffy op het kleine scherm speelde, was het Kristy Swanson die de rol van de vampierjaagster speelde op het witte doek.

The Little Vampire
The Little Vampire

Mag het voor jou iets minder eng zijn? Dan is ‘The Little Vampire’ iets voor jou. Wanneer Tony naar Schotland verhuist, lukt het hem niet meteen om vrienden te maken en daarnaast wordt hij ook nog eens gepest. Alleen is er verandering op komst wanneer hij de jonge vampier Rudolph leert kennen.

Hotel Transylvania
Hotel Transylvania

In Hotel Transylvania, een luxeresort, kunnen monsters en hun families zich uitleven zonder dat de menselijke wereld op hun vingers kijkt. Dracula, die aan het hoofd van het resort staat, is bovendien niet alleen de prins van de duisternis, maar hij is ook vader van een tienerdochter. Alleen is zijn dochter Mavis nogal avontuurlijk ingesteld, maar dit probeert Dracula met man en macht te ontmoedigen.

Interview With the Vampire
Interview With the Vampire

‘Interview With the Vampire’ mag dan al van ‘den oude stempel’ zijn, maar met zo’n sterrencast mag de film niet in dit lijstje ontbreken. Zo hebben namelijk zowel Brad Pitt als Tom Cruise als Kirsten Dunst een rol in de film. De film, die genomineerd was voor een Oscar, speelt zich af in interviewvorm waarbij de vampier (gespeeld door Brad Pitt) geïnterviewd wordt door een journalist.

Lees ook: