Home Lifestyle 6 ideetjes waardoor je Halloween toch nog op een veilige manier kan...

6 ideetjes waardoor je Halloween toch nog op een veilige manier kan vieren

halloween vieren
© Gantas Vaičiulėnas via Pexels

Had jij gehoopt om op 31 oktober een klein – maar coronaproof – feestje te organiseren, maar vallen jouw plannen door de verstrengde maatregelen in het water? Lees dan vooral even verder, want je hoeft 31 oktober niet zonder boe (heb je hem?) of ba aan je voorbij te laten gaan. Wij hebben namelijk 6 ideetjes op een rij gezet waardoor jij Halloween toch nog op een veilige manier kan vieren.

Halloween zoals we het de voorbije jaren gewoon waren, zat er sowieso al niet in, maar na de aankondiging van de verstrengde veiligheidsmaatregelen zagen heel wat mensen hun plannen in rook opgaan. Toch kan je Halloween nog steeds op een veilige manier vieren en wij hebben alvast enkele coronaproof opties op een rijtje gezet.

1. Een filmavond

Een enge film kijken op Halloween is en blijft een klassieker en ook ondanks de verstrengde maatregelen kan je nog steeds in de zetel ploffen met een dekentje en een voorraadje snacks. Zo kan je perfect in je eentje een horrorfilm kijken, maar bijvoorbeeld ook samen met je lief of huisgenoot. Weet je niet wat kijken? Wel, Netflix heeft alvast een huiveringwekkend halloweenaanbod klaarstaan.

2. Een coronaproof etentje

Vanaf vrijdag mogen we voor minstens een maand nog maar vier personen thuis uitnodigen. Wie wil, kan dus nog steeds zijn of haar beste vrienden of vriendinnen uitnodigen voor een intiem etentje. Versier je huis met een aantal pompoenen, dim de lichten en maak er onderling een gezellige avond van. Vind je het alleen moeilijk om thuis de afstand te bewaren en behoren de uitgenodigden niet tot je nauwe contacten? Dan kunnen jullie je nog steeds verkleden en een mondmasker dragen wanneer het nodig is. Je kan je masker namelijk zo pimpen zodat het bij je outfit past.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Een aangepaste quiz

Vind je het moeilijk om te kiezen wie bij je bubbel mag horen? Organiseer dan bijvoorbeeld een aangepaste quiz op Zoom. Ja, ondertussen krijgen we al kriebels als we het woord Zoom nog maar horen, maar als jullie toch allemaal samen willen zijn op Halloween blijft dit wel jullie beste optie.

4. Een verwenavondje

Liever een treat op Halloween? Leg jezelf dan eens grondig in de watten. Je kan bijvoorbeeld in bad gaan met een bijpassende bruisbal zoals deze van Lush en nadien kan je je nagels voorzien van een aangepaste manicure. Wij hebben alvast 26 ideetjes op een rij gezet die je kan proberen.

5. Een baksessie in de keuken

Heb jij de afgelopen maanden heel wat bananenbroden of ander lekkers liggen bakken? Dan kan je proberen om jezelf op 31 oktober te overtreffen door een royale hoeveelheid halloweenkoekjes te bakken. Daag jezelf uit en probeer om je koekjes na het bakken zo goed mogelijk te versieren. Een #pinterestfail? Daar doe jij dit jaar niet aan mee!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

6. Een pompoen uitsnijden

Nog een veilige manier om Halloween te vieren? Door een pompoen uit te hollen, natuurlijk! Normaal gezien zet je je uitgeholde exemplaar al enkele dagen voordien op je stoep, maar als jullie niet zo’n quizfanaten zijn en toch in thema willen blijven, kunnen jullie op de virtuele manier samen een pompoen uithollen. Maak er meteen ook een wedstrijdje van om de spanning erin te houden!

Lees ook: