Home Lifestyle Vakantieblues? 9 tips om (heel eventjes) komaf te maken met je wanderlust

Vakantieblues? 9 tips om (heel eventjes) komaf te maken met je wanderlust

7. Kopieer de hotelkamer.

© Getty

Heb jij het nog steeds moeilijk om je na die zalige vakantie terug aan te passen aan de dagelijkse sleur, terwijl je al reikhalzend uitkijkt om het volgende reisje van je bucketlist te schrappen? We weten precies hoe jij je voelt en daarom gingen we op zoek naar enkele doeltreffende tips om je wanderlust nog heel eventjes in te tomen.

De wereld rondreizen zoals onze favoriete influencers dat doen, zit er helaas niet voor iedereen in, maar dat wil niet zeggen dat je daarom niet van het leven kan profiteren. Hoe je ook zonder dat ene tripje in het vooruitzicht je reislust kan intomen en van je nood om nieuwe dingen te ontdekken tegelijkertijd een deugd kan maken? Dat lees je hier!

1. Leer een nieuwe taal aan

Je onderdompelen in een nieuwe taal – of een taal die je op school geleerd hebt, maar nu helemaal vergeten bent – kan ervoor zorgen dat je toch nog eventjes kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Let wel op dat ze je niet te veel doet verlangen naar een nieuwe reis, natuurlijk!

2. Kom in contact met andere fervente reizigers

Ga op zoek naar groepen op Facebook die je helpen om nieuwe inspiratie op te doen of om potentiële reispartners te ontmoeten. Denk er eens over na om een kamer in je huis via Airbnb te verhuren. Zo leer je ook thuis nieuwe culturen en gewoontes kennen.

3. Ontdek de wereldkeuken

Na het werk of in het weekend eventjes tijd om de potten en pannen uit de kast te halen en een lekkere menu op tafel te zetten? Kies dan niet voor die mosselen met frietjes, maar ga op zoek naar enkele recepten uit de wereldkeuken. Ooit al eens een Thais of Chileens gerecht gekookt? Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

4. Wees een toerist in eigen land

Want geloof het of niet: ook in België kan je nog heel wat verborgen pareltjes ontdekken. Nog nooit naar Connecterra in Maasmechelen geweest? Dan weet je bij deze wat je volgend weekend kan doen!

5. Vereeuwig je herinneringen

Wees zuinig met je herinneringen en laat je foto’s meteen afdrukken, voordat je ze per ongeluk van je fototoestel of gsm wist. Hang ze omhoog in je woonkamer, stop er een paar in je agenda of maak een cool fotoalbum. Daar ben je sowieso tot je volgende reisje zoet mee.

6. Lees een goed reisboek

Of maak eindelijk tijd voor die boeken die al maanden in je boekenkast, onder je bed en in de je online winkelmandje liggen te beschimmelen. Nog nood aan een vleugje vakantie? Wat dacht je dan van deze boeken?

7. Kopieer de hotelkamer

Haal nieuwe bloempotjes in huis, koop fluweelzachte kussens en ga in tweedehandswinkels op zoek naar die old school fauteuil. Zo hoef je zelfs niet op reis te gaan om je vakantiemodus aan te zetten.

8. Pas je routine aan

Een eentonige routine, het is niets voor de fervente reiziger, maar jammer genoeg wel voor de workaholic in ons. Probeer toch ook tijdens het werk die toerist in jou naar boven te halen. Ga buiten lunchen, of na de werkuren nog een uurtje shoppen in ’t stad!

9. Maak werk van je toekomstige reisbenodigdheden

Laat die rits van je rugzak maken, koop al een wegenvignet aan en ga bij de bank langs om ervoor te zorgen dat je bankkaart de volgende keer wél werkt in het buitenland. Zo heb je meteen een pak minder stress wanneer je de eerstvolgende keer op de luchthaven of in de auto richting het buitenland zit.

Lees ook: