Home Lifestyle #TakeMeBack: deze vakantiebestemmingen missen we volgens Instagram het meest

#TakeMeBack: deze vakantiebestemmingen missen we volgens Instagram het meest

© Unsplash

We zitten allemaal al een tijdje te popelen om terug een reisje in te plannen, maar safety first natuurlijk. Nu de maatregelen stilaan versoepelen, beginnen we voorzichtig uit te kijken naar die staycation of dat reisje dat je noodgedwongen moest uitstellen. Maar welke citytrips en vakantiebestemmingen werden het meest gemist? SavingSpot zocht het uit!

Eerlijk? We hebben de voorbije maanden ook in België ten volle van het zonnetje genoten, maar de vakantiekriebels steken bij sommigen toch de kop op. Resultaat? Er worden op Instagram heel wat throwbackfoto’s gedeeld van reisjes die we nu meer dan ooit missen. De hashtag #TakeMeBack was de laatste weken dan ook trending op het socialmediaplatform en daarom zag Instagram zijn kans schoon om in de bijna 14 miljoen (!) posts te grasduinen en op zoek te gaan naar welke vakantieoorden, landen en steden nu het meest gemist worden.

Steden en vakantieoorden

Surprise surprise, het zijn vooral de zonnige vakantiebestemmingen waar we met veel heimwee aan terugdenken. Met stip op één staan de Piramiden van Gizeh in Egypte, gevolgd door Bali. Het Griekse eiland Santorini staat op een derde plaats. Het zijn dus ook vooral de bekendste en meest bezochte reisbestemmingen die het meest gemist worden, en dat is natuurlijk niet geheel onverwacht. En als het op het citytrips aankomt? Dan staan uiteraard New York, Parijs en Londen in de top 3. De 10 meest gemiste citytrips kan je hieronder terugvinden.

1. New York

2. Parijs

3. Londen

4. Gizeh

5. Orlando

6. Los Angeles

7. Dubai

8. Barcelona

9. Rome

10. Las Vegas

[td_smart_list_end]

Landen

Welke landen het meest gemist worden? Ook daar is niet veel twijfel over mogelijk, al hadden wij niet zien aankomen dat Duitsland in de top 15 zou staan en Frankrijk meer gemist zou worden dan Australië. België staat dan weer op een bedroevende 44ste plaats. Het volledige onderzoek kan je hier terugvinden.

 1. Verenigde Staten
 2. Italië
 3. Spanje
 4. Mexico
 5. Verenigd Koninkrijk
 6. Frankrijk
 7. Egypte
 8. Australië
 9. Indonesië
 10. Griekenland
 11. India
 12. Thailand
 13. Duitsland
 14. Canada
 15. Portugal

Hoe mooi en aantrekkelijk bovenstaande kiekjes ook mogen zijn, het is allesbehalve een goed idee om binnenkort met z’n allen massaal een vliegticket naar Santorini te boeken. Wij blijven dit jaar dan ook gewoon lekker thuis om te genieten van een welverdiende staycation! Wie doet er nog mee?

Beelden: © Unsplash
Bron: © SavingSpot

Hier zijn alvast enkele verrassende dingen die je in ons Belgenlandje kan doen: