Home Lifestyle Hotspots UITGETEST: op avontuur in Nieuw-Zeeland in de virtuele versie van ‘De Mol’

UITGETEST: op avontuur in Nieuw-Zeeland in de virtuele versie van ‘De Mol’

In alle vestigingen van The Park en in een speciale pop-upbar in Blankenberge speel je nu het virtualrealityspel 'De Mol'. De molloten van de Flairredactie probeerden het uit.

de mol
© VIER

Je knippert even met je ogen en plots vlieg je over de oceaan in Nieuw-Zeeland. In de verte toont een walvis zijn staart. Je knippert een tweede keer en Gilles De Coster staat voor je neus. Ik heb het niet over een foute drugstrip, wel over het nieuwe virtualrealityspel ‘De Mol’.


Sinds vorige week speel je in The Park, de VR-playgrounds van Telenet in Antwerpen, Hasselt, Kortrijk, Brussel, Gent, en in een speciale pop-upbar in Blankenberge een virtual reality game in ‘De Mol’-stijl. Net als in het populaire programma is het de bedoeling dat je de saboteur ontmaskert óf het spel saboteert, afhankelijk van de rol die je toebedeeld krijgt door een virtuele versie van Gilles De Coster. Ik trok met de grootste molloten van de Flairredactie naar Antwerpen om te testen of we waardige ‘De Mol’-kandidaten zouden zijn.

Geen zombies, wel Gilles

Ik had al wat VR-ervaring voor ik aan dit spel begon. Bij de opening van de allereerste vestiging van The Park had ik me vrijwillig laten aanvallen door virtuele zombies, een ervaring die het midden hield tussen doodsangst en hilariteit. ‘De Mol’ beloofde echter een heel ander soort spel te zijn, en dat is het ook. Geen levende doden of dode levenden die in m’n oor grommen, wel een Gilles De Coster die met zijn zachte stem de opdrachten uitlegt zoals hij dat doet in het programma, met de armen stevig gekruist. De virtuele wereld in ‘De Mol’ is geen donker hell hole zoals in het zombiespel, maar het lichtrijke, idyllische en indrukwekkende Nieuw-Zeeland. En vooral: het ‘De Mol’-spel is veel meer dan in het wilde weg zombies afknallen. Je hebt je hoofd, je mensenkennis en tactisch inzicht nodig, want het doel is om geld te verzamelen én tegelijkertijd de mol onder jullie te ontmaskeren.

© VIER/The Park

Het spel wordt gespeeld met vijf personen en duurt ongeveer een halfuur. Je betaalt echter voor een uur virtueel plezier, want vóór het grote spel krijg je een halfuurtje initiatie. Die initiatie bestaat uit vijf kleinere games – orks neerschieten met pijl en boog, Spider-Man spelen, enzovoort – die je naar keuze mag spelen. De bedoeling is om al even te proeven en te wennen aan het leven in de virtuele wereld voor je aan het echte werk begint.

Spannend en hilarisch schouwspel

Aangezien wij met zes collega’s kwamen en je met maximum vijf spelers mag zijn, speelden we eerst met z’n vieren terwijl twee spelers in de wachtruimte het spel volgden op een scherm. Twee geluksvogels van de eerste groep speelden het spel nog een keer, maar dan samen met de twee wachters. Op die manier betaal je voor twee spelletjes, maar als je ‘t mij vraagt is het dat zeker waard. Toekijken hoe iemand met een dwaze bril op z’n tronie in een lege ruimte denkt dat hij over een smalle plank tientallen meters boven een rivier wandelt of als een echte Tom Cruise onder een laserstraal duikt, is bijna even leuk als zelf het spel spelen.

© VIER/The Park

Verdorie, nu heb ik al enkele tipjes van de sluier opgelicht over het spel, terwijl dat niet mijn bedoeling was. Het allerleukste aan het ‘De Mol’-spel is namelijk het zélf ontdekken. Verbaasd zijn over de zotte visuals, lachen met hoe je medespelers eruitzien in de virtuele wereld – ik was een oud, grijs mannetje, tot hilariteit van mijn collega’s – , uitzoeken hoe je de opdracht juist uitvoert en ontdekken dat echt veel elementen uit de televisieversie van ‘De Mol’ terugkomen. Want terwijl je liegt en bedriegt om een vrijstelling te bemachtigen en de zenuwen door je lijf gieren wanneer je wacht op een rood of groen scherm bij de eliminatie, waan je je bijna echt in een nieuw seizoen van ‘De Mol’. Bon, dan stop ik nu echt met spoilen. Beloofd.

Je kan VR-experience ‘De Mol’ boeken op de website van The Park. Het spel is beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Kortrijk, Hasselt, Gent en in de pop-upbar in Blankenberge, waar je achteraf iets kan drinken in De Mol Café op het strand. Een spel kost 174,95 euro. Als je met z’n vijven komt, betaal je dus ongeveer 35 euro per persoon voor een uur virtueel plezier.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.