Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Woensdag openen alle vestigingen van The Park de deuren en kan je weer 'De Mol' in virtual reality gaan spelen. Een aanrader!

UITGETEST: op avontuur in Nieuw-Zeeland in de virtuele versie van ‘De Mol’

Je knippert even met je ogen en plots vlieg je over de oceaan in Nieuw-Zeeland. In de verte toont een walvis zijn staart. Je knippert een tweede keer en Gilles De Coster staat voor je neus. We hebben het niet over een foute drugstrip, wel over het virtualrealityspel ‘De Mol’.


Vanaf woensdag 9 juni mogen alle vestigingen van The Park, de VR-playgrounds van Telenet, de deuren eindelijk weer openen. Dat je betekent dat je in Antwerpen, Hasselt, Kortrijk, Brussel, Gent en bij onze noorderburen in Breda en Utrecht terechtkan voor een virtuele ervaring. Volgende week openen bovendien nieuwe vestigingen van The Park in Kinepolis Antwerpen en Brugge, en in juli kan je tijdelijk op Leuven Beach terecht voor een virtueel spelletje.

Vorig jaar introduceerde The Park een virtual reality game in ‘De Mol’-stijl. Dit jaar is dat helemaal terug. Net als in het populaire programma is het de bedoeling dat je de saboteur ontmaskert óf zelf het spel saboteert, afhankelijk van de rol die je toebedeeld krijgt door een virtuele versie van Gilles De Coster. Wij trokken vorige zomer met de grootste molloten van de redactie naar Antwerpen om te testen of we waardige ‘De Mol’-kandidaten zouden zijn. Redactrice Eline schreef toen onderstaand verslag.

Geen zombies, wel Gilles


Ik had al wat VR-ervaring voor ik aan dit spel begon. Bij de opening van de eerste vestiging van The Park had ik me vrijwillig laten aanvallen door virtuele zombies, een ervaring die het midden hield tussen doodsangst en hilariteit. ‘De Mol’ beloofde echter een heel ander soort spel te zijn, en dat is het ook. Geen levende doden of dode levenden die in m’n oor grommen, wel Gilles De Coster die met zijn zachte stem opdrachten uitlegt zoals hij dat doet in het programma, met de armen stevig gekruist. De virtuele wereld in ‘De Mol’ is geen donker hell hole zoals in het zombiespel, maar het lichtrijke, idyllische en indrukwekkende Nieuw-Zeeland. En vooral: het ‘De Mol’-spel is veel meer dan in het wilde weg zombies afknallen. Je hebt je hoofd, je mensenkennis en tactisch inzicht nodig, want het doel is om geld te verzamelen én tegelijkertijd de mol onder jullie te ontmaskeren.

© VIER/The Park

Het spel wordt gespeeld met vijf personen en duurt ongeveer een halfuur. Je betaalt echter voor een uur virtueel plezier, want vóór het grote spel krijg je een halfuurtje initiatie. Die initiatie bestaat uit vijf kleinere games – orks neerschieten met pijl en boog, Spider-Man spelen, enzovoort – die je naar keuze mag spelen. De bedoeling is om al even te proeven en te wennen aan het leven in de virtuele wereld voor je aan het echte werk begint.

Spannend en hilarisch schouwspel


Aangezien wij met zes collega’s kwamen en je met maximum vijf spelers mag zijn, speelden we eerst met z’n vieren terwijl twee spelers in de wachtruimte het spel konden volgen op een scherm. Twee geluksvogels van de eerste groep speelden een tweede keer, samen met de twee wachters. Op die manier betaal je voor twee spelletjes, maar als je ‘t mij vraagt is het dat zeker waard. Toekijken hoe iemand met een dwaze bril op z’n tronie in een lege ruimte denkt dat hij over een smalle plank tientallen meters boven een rivier wandelt of als een echte Tom Cruise onder een laserstraal duikt, is bijna even leuk als zelf spelen.

© VIER/The Park

Verdorie, nu heb ik al enkele tipjes van de sluier opgelicht over het spel, terwijl dat niet de bedoeling was. Het allerleukste aan het ‘De Mol’-spel is namelijk het zélf ontdekken. Verbaasd zijn over de zotte visuals, lachen met hoe je medespelers eruitzien in de virtuele wereld – ik was een oud, grijs mannetje, tot hilariteit van mijn collega’s – , uitzoeken hoe je de opdracht juist uitvoert en ontdekken dat veel elementen uit de televisieversie van ‘De Mol’ terugkomen. Want terwijl je liegt en bedriegt om een vrijstelling te bemachtigen en de zenuwen door je lijf gieren wanneer je wacht op een rood of groen scherm bij de eliminatie, waan je je bijna echt in een nieuw seizoen van ‘De Mol’. Bon, dan stop ik nu met spoilen. Beloofd.

Je kan VR-experience ‘De Mol’ boeken op de website van The Park. Het spel is beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Kortrijk, Hasselt en Gent en in Kinepolis Antwerpen en Brugge. Een spel kost € 34,99 per persoon.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '