Home Lifestyle Food Deze populaire Twixkoeken maak je met slechts 3 ingrediënten

Deze populaire Twixkoeken maak je met slechts 3 ingrediënten

En ze hoeven niet eens in de oven!

twixkoekjes
© Midas Hofstra via Unsplash

Zin in iets zoet dat makkelijk is om te maken? We’ve got you covered. Op Instagram gaat er momenteel een recept viraal dat je uitlegt hoe je je eigen Twixkoeken kan maken met slechts 3 ingrediënten. Count. Us. In.

Het recept is een creatie van Walla Abu-Eid die momenteel in Australië woont. En het is bovendien niet de eerste keer dat ze zo’n hemelse creatie op haar account deelt. In het verleden maakte ze al meerdere desserts of zoetigheden op basis van speculoos. Zo creëerde ze al een lekkere mousse met slechts twee ingrediënten en nu laat ze op haar Instagramaccount zien hoe je je eigen Twixkoeken kan maken met amper drie benodigdheden.

Wat heb je nodig?

  • 10 langwerpige zandkoekjes
  • 1/2de pot speculoospasta
  • 250 gram melkchocolade

Zo maak je de Twixkoeken:

  1. Doe de speculoospasta in een spuitzak en duw de smeerpasta voorzichtig uit op de koekjes.
  2. Neem een mes en verdeel de past zo goed mogelijk over de bovenkant van het koekje.
  3. Smelt de melkchocolade. Dit kan in de microgolfoven of au bain-marie.
  4. Dompel de koekjes voorzichtig onder in de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat het koekje volledig bedekt is met de melkchocolade.
  5. Leg alles op een plaat of bord met bakpapier. Maak nu met een vork fijne lijntjes op de bovenkant.
  6. Plaats de schaal in de koelkast tot de chocolade hard geworden is. Zo makkelijk is het!

View this post on Instagram

Homemade lotus biscoff TWIX bars! ⁣ ⁣ Oh My GOD yum!! ? Heavenly layers of shortbread biscuit and biscoff spread, coated in decadent milk chocolate! I don’t think I’ll be having regular Twix bars again ? ⁣ ⁣ ⁣ Biscoff Twix Recipe: You will need: – 10 PCs shortbread biscuit – 200g biscoff spread (half a jar) – 250g milk chocolate To assemble: – Place biscoff spread into a piping bag and cut off about 1 inch off the end – pipe spread over each piece of biscuit and use a knife to smooth it out – place chocolate in the microwave at 30 second intervals (stirring in between) until it fully melts – dip biscoff biscuits into chocolate and swirl around to coat completely. Transfer to baking paper and use a fork to make indents on the top – refrigerate or leave on bench top to set them enjoy!! ⁣ #lifestyleblogger #foodblogger #sydneyblogger #homecook #homebaker #twixbars #cheesecake #huffposttaste #insiderdessert #dessertrecipe #twix #twixcake #sydneyfoodblogger #foodiesofinstagram #foodmagazine #huffposttaste #sydneyeats #sydneycafe @studio10au #instagood #biscoffrecipe #lovefood #feedfeed #biscoff #biscoffcheesecake #biscoffcake #lotus #lotuscheesecake #lotuscake #biscofflasagne #lotuslasagne

A post shared by Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid) on

Heb jij de smaak na bovenstaand recept helemaal te pakken en ben je nu op zoek naar nog meer simpele zoetigheden om zelf te proberen? Neem dan zeker eens een kijkje op de app TikTok. Ook hier kan je een heleboel makkelijke recepten terugvinden. Denk bijvoorbeeld maar aan deze chocoladetruffels met slechts twee ingrediënten.

En dan hebben we natuurlijk nog de ZON(DIG)DAG-rubriek van redactrice Robine. Elke week laat zij je op zondag een nieuw, makkelijk en calorierijk recept zien. Ideaal voor wie op zoek is naar een portie (of twee) guilty pleasures. Benieuwd? Wij hebben hieronder alvast enkele recepten op een rij gezet die jij meteen zal willen proberen.

Dit zijn momenteel onze favoriete zoetigheden:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.