Home Lifestyle Food ZON(DIG)DAG: frangipanekes

ZON(DIG)DAG: frangipanekes

Redactrice Robine ontwikkelde hét allerlekkerste recept.

frangipane
© Lissa Van Eesbeeck

Deze Zon(dig)dag op het menu: frangipane! Of zoals wij het zeggen: frangipanekes. Dit is het allerlekkerste recept voor de klassieker.

Ook al waren er een tijdje geen Zon(dig)dag-afleveringen meer, ik heb tijdens de lockdown héél erg vaak gebakken. Mijn favorieten? Alle soorten cake en… frangipanekes. Ik beloof hierbij plechtig dat ik écht tot het allerlekkerste recept gekomen ben. En dat deel ik hieronder met jullie. Smakelijk!

Dit heb je nodig voor zo’n 6 frangipanekes:

  • een vel bladerdeeg
  • 200 g zachte boter
  • 120 g witte kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 g amandelmeel of -poeder
  • 100 g bloem
  • 130 ml melk
  • een koffielepeltje amandelextract
  • 125 g poedersuiker
  • 100 g abrikozenconfituur

Voor het glazuur:

  • 100 g poedersuiker
  • een koffielepeltje water

Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.

Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.