Home Lifestyle Food Deze chocoladetruffels maak je met slechts 2 ingrediënten

Deze chocoladetruffels maak je met slechts 2 ingrediënten

truffels
© Nico Wija via Unsplash

Ben jij verslaafd aan alles wat met chocolade te maken heeft? Neem er dan snel je boodschappenlijstje bij, want deze chocoladetruffels zijn momenteel een echte hit op TikTok. En het leuke aan dit recept is dat je er maar twee ingrediënten voor nodig hebt. Waar wacht je nog op?!

Zin in een vieruurtje of lekker tussendoortje waar je weinig werk aan hebt? Neem er dan snel pen en papier bij, want deze chocoladetruffels maak je al met slechts twee ingrediënten. Het recept werd gespot op het TikTokaccount van @audreysaurus en is echt belachelijk makkelijk. Zoals we al zeiden heb je er amper iets voor nodig, maar daarnaast kost het je ook zo goed als geen moeite. Ideaal voor alle lazy girls onder ons!

Wat heb je nodig?

  • Gecondenseerde melk
  • Ongezoet cacaopoeder

Zo maak je de chocoladetruffels:

  1. Verwarm de gecondenseerde melk in een kookpot en zorg ervoor dat het vuur niet te warm is. Blijf roeren tot er kleine bubbeltjes ontstaan aan de oppervlakte.
  2. Giet de melk in een grote kom en voeg beetje bij beetje het cacaopoeder toe. Roer voorzichtig tot je een egaal mengsel hebt. Opgelet: je gebruikt hier best een zeef voor. Als je een te grote hoeveelheid neemt, is het beslag moeilijker om door te roeren en krijg je een soort van klonters.
  3. Terwijl je aan het roeren bent, zou je beslag iets dikker van textuur moeten worden. Is dat bij jou het geval? Neem dan een ovenschaal, leg hier een stuk plastic folie over en besprenkel met wat cacaopoeder. Giet vervolgens voorzichtig het beslag in de vorm.
  4. Neem een lepel en druk met de bolle kant het beslag aan. Plooi de restjes plastic folie over het mengsel en druk opnieuw aan. Zet dit nu gedurende twee uur in de koelkast.

Meer is er niet aan! Na een paar uur kan je het dessert uit de koelkast nemen en met een scherp mes in stukken snijden. Maak je het recept voor je vrienden of bubbel? Geef de individuele stukjes dan nog wat vorm met de hulp van je vingers. Zo ziet het er allemaal net iets netter uit. Afwerken doe je nog met een fijn laagje cacaopoeder. Eet smakelijk!

@audreysauruschocolate truffles with only TWO INGREDIENTS?! genius ? ##minitutorials ##learnontiktok♬ acai bowls on huntington beach – Rook1e

Nog meer zoete recepten met weinig ingrediënten? Check dan de ZON(DIG)DAG-rubriek van redactrice Robine: