Home Lifestyle 5 verrassend tropische eilanden in Europa waar wij nu naartoe willen

5 verrassend tropische eilanden in Europa waar wij nu naartoe willen

Waar wil jij naartoe?

© Getty

Wie denkt dat vakantie gelijkstaat aan exotische oorden en paradijzen aan de andere kant van de wereld, is mis. Ook ons eigen continentje heeft heel wat moois te bieden. Niet overtuigd? Overweeg dan misschien maar eens een tripje naar een van deze vijf verrassend tropische eilanden in Europa.

Wie aan tropisch denkt, denkt wellicht aan uitgestrekte witte stranden met een azuurblauwe zee onder een snikhete zon. Maar tropisch betekent meer dan dat. Regenval is bijvoorbeeld zo’n belangrijke pijler voor een tropisch klimaat en zorgt voor die prachtige groene natuur. Omdat we helaas niet het budget hebben om elk jaar opnieuw een exotische bestemming ver weg op te zoeken, gingen we op zoek naar de meest tropische eilanden in Europa. En vonden tot onze grote verrassing een erg mooi lijstje bij de mannen van Hand Luggage Only.

1 / 5
La Gomera, Spanje
The Isles of Scilly, Verenigd Koninkrijk
Azoren, Portugal
Madeira, Portugal
Île des Porquerolles, Frankrijk
La Gomera, Spanje
La Gomera, Spanje

© Getty

De Canarische Eilanden staan erom bekend dat de zon er het hele jaar schijnt. Maar wat La Gomera zo bijzonder maakt, zijn haar jungles. Iets wat je niet snel tegen zal komen op de rest van de Canarische Eilanden, laat staan in de rest van Europa. Een van de hoofdredenen achter die dichte begroeiing zijn de passaatwinden (en het vocht die ze met zich meebrengen) die verstrikt raken in de hoge vulkanische bergtoppen van La Gomera. De perfecte mix tussen de hitte en de vochtigheid die typisch is voor tropische bestemmingen!

The Isles of Scilly, Verenigd Koninkrijk
The Isles of Scilly, Verenigd Koninkrijk

© Getty

Het Verenigd Koninkrijk, tropisch? Reken maar van yes! Hoewel je de UK misschien niet meteen zou linken aan een zonnige vakantie, is er toch één Britse eilandengroep die het mag schoppen tot tropische bestemming: The Isles of Scilly. De eilandengroep ligt ergens onderaan het Verenigd Koninkrijk en is daardoor dus een pak warmer dan de rest van de UK. Denk: palmbomen, witte zandstranden en helderblauw water. Tropischer wordt het niet.

Azoren, Portugal
Azoren, Portugal

© Getty

We hebben het al een keer verteld, maar de mooiste eilanden in Europa zijn misschien wel de Azoren. Net als The Isles of Scilly geniet ook deze eilandengroep van de voordelen van de Golfstroom en is het er dus een pak warmer – en natter – dan op het vasteland van Europa. Het resultaat: een prachtig groene natuur met kleurrijke bloemen.

Madeira, Portugal
Madeira, Portugal

© Getty

Nog zo’n prachtig staaltje Portugese natuur vind je in Madeira. Het ‘bloemeneiland’ is extreem divers. Zo kan je er boven op een berg, met je hoofd in de wolken, je neus vanaf vriezen en een korte rit verderop met een cocktail in de hand op het strand liggen zweten. Of je trekt je stevigste schoenen aan en trekt in het binnenland de jungle in. Ongelooflijk hoeveel stukjes natuur je op één klein eiland terug kan vinden.

Île des Porquerolles, Frankrijk
Île des Porquerolles, Frankrijk

© Getty

Nog nooit van dit eiland gehoord? Heel erg logisch. Île des Porquerolles is een beschermd mini-eiland helemaal in het puntje van Zuid-Frankrijk met slechts een 200-tal inwoners. Een bloempje meenemen voor je vaasje op de camping? Vergeet het maar. Het eiland is geen tropisch eiland in de meest correcte zin van het woord, maar de eindeloze zonneschijn, het helderblauwe water, het landschap, de vibe… Alles doet wel enorm tropisch aan.

Lees ook: