Home Lifestyle Travel Op reis met enkel handbagage? Volg dan deze 6 inpaktips

Op reis met enkel handbagage? Volg dan deze 6 inpaktips

Geen inpakstress meer voor jou!

handbagage
Shutterstock

Wij houden ervan om op vakantie te vertrekken, maar meestal hebben we geen zin om tientallen euro’s extra te betalen om een koffer mee te nemen. Ga jij binnenkort op reis met enkel handbagage? Volg dan deze 6 inpaktips en vertrek met een gerust hart naar het buitenland.

Tenzij je voor een langere periode op reis gaat, heb je genoeg aan handbagage. Als je een extra koffer neemt, pak je gegarandeerd meer in dan je eigenlijk nodig hebt én moet je ook nog eens extra betalen. Geeft op vakantie vertrekken met enkel handbagage je toch stress? Volg dan onderstaande inpaktips en vertrek zonder zorgen naar de zon.

1. Rol je kleren op

Als je kledingstukken gaat oprollen in plaats van ze op te vouwen, creëer je automatisch meer plaats. Het is wel belangrijk dat ze echt strak opgerold zijn. Leg je zwaardere stuks zeker op de bodem van je koffer. Items die minder plaats innemen, kan je bovenaan leggen of gebruiken om eventuele gaatjes op te vullen.

2. Benut alle ruimte

Sommige items nemen nu eenmaal meer plaats in of kan je moeilijk opvouwen. Denk maar aan schoenen, maar die kan je dan weer opvullen met andere dingen. Steek bijvoorbeeld je ondergoed en je bikini in je sneakers. Wikkel ze wel eerst in een plastic tasje, want zo blijven ze proper en ruikt alles ook nog steeds fris.

3. Kies een kleurenschema

Meestal pak je een willekeurige hoop topjes en shortjes in, maar je kan beter op voorhand nadenken over je outfits. Kijk eens welke kledingstukken bij elkaar passen en welke je dus met elkaar kan combineren. Zo neem je uiteindelijk minder stuks mee, maar hang je niet vast aan slechts twee verschillende looks.

4. Denk na over wat je gaat doen

Als je tien dagen op vakantie gaat, heb je echt geen tien verschillende outfits nodig. Maak dus voor je vertrekt een lijstje met wat je allemaal gaat doen. Ga je een paar dagen op het strand liggen en wil je een keertje uitgaan? Laat die activiteiten dan bepalen welke outfits je nodig hebt.

5. Neem staaltjes mee

Op vakantie gebruik je standaard minder beautyproducten dan wanneer je thuis bent. Gelukkig, want die nemen redelijk wat plaats in. Neem daarom gewoon een handvol staaltjes mee. Zo is je koffer meteen een stuk lichter en kan je ineens ook een aantal nieuwe producten uitproberen.

6. Bekijk de inhoud van je koffer wanneer je terug bent

‘Al doende leert men’ is een spreekwoord dat zeker van toepassing is op inpakken. Kijk daarom nog eens naar de inhoud van je koffer wanneer je terug thuis bent. Maak vervolgens een lijstje van de items die je niet gedragen hebt. Had je een vol make-uptasje bij, maar heb je enkel mascara en concealer gebruikt? Dan kan je bij je volgende trip heel wat producten thuislaten.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.