Home Lifestyle Citytrip in eigen land? Naar deze 8 originele steden reis je makkelijk...

Citytrip in eigen land? Naar deze 8 originele steden reis je makkelijk met de trein

Lekker dichtbij én lekker goedkoop.

© Instagram @rogerblumen & @sveninthecity

Je hoeft voor een ontspannend weekendje weg niet altijd het vliegtuig te nemen of urenlang in de auto te zitten. Er zijn namelijk heel wat toffe steden in ons Belgenlandje waar je makkelijk met de trein heen kan. Lekker dichtbij én lekker goedkoop.

Bij citytrips denken we automatisch aan Parijs, Barcelona of New York. Heerlijke steden, maar niet direct bij de deur én helaas een ware aanslag op je bankrekening. Je kan het natuurlijk ook wat dichter bij huis zoeken en gewoon in ons Belgenlandje blijven. We begrijpen dat je de typische grote Belgische steden als Antwerpen, Brussel en Gent misschien al beu bent gezien, en daarom lijsten we voor jullie acht originele binnenlandse steden op. Laat die auto trouwens maar op de oprit of in de garage staan en vergeet het vliegtuig, want naar deze steden kan je heel gemakkelijk met de trein reizen. Wist je trouwens dat een weekendbiljet bij NMBS de helft goedkoper is? Jij gelukkig, en ook je portefeuille blij!

Oudenaarde

Oudenaarde heeft heel wat te bieden. Je kan er rustig shoppen in de winkels en erna even uitblazen in een van de talrijke cafeetjes op het grote marktplein. De groene long van de stad is het Liedtspark, waar je heerlijk rond de grote vijver en het indrukwekkende kasteel kan kuieren. Krijg je dorst van al dat rondwandelen, breng dan zeker een bezoekje aan Brouwerij Liefmans en proef de allerbeste fruitbiertjes van het land.

Roeselare

Roeselare is een gezellige stad met heel wat winkels en bezienswaardigheden. Je kan er volledig tot rust komen in de Thermen R, een aangenaam wellnesscentrum met tal van faciliteiten zoals een zoutkristalsauna, zwemvijver, scrubhut, jacuzzi en hamam. Een aanrader om ‘s avonds een hapje te gaan eten is het restaurant Hummus The Original. Je waant er je onmiddellijk in het Midden-Oosten dankzij hun heerlijke falafel, Arabische koffie en natuurlijk de heerlijke hummus.

Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is een ideale bestemming voor echte shopaholics. Bij mooi weer kan je het centrum induiken en bij typisch Belgisch regenweer kan je je uitleven in Waasland Shopping Center. De stad heeft ook een van de allermooiste cafés ter wereld: King George Cafe. De bar bevindt zich in een voormalige tapijtfabriek. De eyecatcher is de marmeren toog, waarboven een kermiscarrousel hangt.

Luik

Alleen al het station van Luik is een bezoekje waard. Het is een prachtig, supermodern gebouw ontworpen door architect Santiago Calatrava. Zo zijn er wel meerdere mooie architecturale pareltjes in de stad: het historische operagebouw, de Pont de Fragnee, de Heilig-Hart-kerk enzovoort. In deze stad ga je je sowieso niet vervelend!

Aalst

Oilsjt is bekend voor zijn carnaval, maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Toffe winkels, een groot park net buiten het centrum en horeca-adresjes om duimen en vingers bij af te likken. Zo vind je de allerbeste cocktails in The Music Club, waar de barman echte meesterwerkjes maakt van je glas. Zin om eens culinair verwend te worden? Reserveer dan zeker een tafeltje bij L’Histoire 32. Met zes gangen ga je er zeker niet met honger naar buiten.

Bergen

Bergen is een heel gezellig stadje met interessante musea, leuke winkels en lekkere restaurants. Het was niet voor niks een paar jaar geleden de Culturele Hoofdstad van Europa. Het oude stadscentrum is verkeersarm, wat heel aangenaam vertoeven is. Ga zeker eens binnen in het Belfort, dat Unesco Werelderfgoed is. Bergen ligt ook niet ver van het populaire dierenpark Pairi Daiza, dus je kan een dagje cultuur en shoppen afwisselen met een dagje rondlopen tussen de beestjes.

Namen

Namen is de perfecte mix van ontspanning en vertier. Je kan er een bezoekje brengen aan de Citadel, die een mooi uitzicht geeft over de volledige stad en de Maas. Ga ook zeker langs bij Parfumerie-atelier Guy Delforge, waar je een rondleiding krijgt over de kunst van het ruiken. Namen ligt dicht bij de Ardennen, dus je kan het stadsleven ook even inruilen voor een rustgevende boswandeling. Een andere aanrader is om zelf een bootje te huren en de stad te verkennen langs de waterkant.

Mechelen

Mechelen is een pittoreske stad. Je kan er fijn shoppen, want alle bekende winkels – zoals Zara, H&M en Flying Tiger – zijn aanwezig. In Flakes and Shakes kan je je dag goed starten met een lekker ontbijt of een originele lunch. Krijg je tussendoor nog een klein goestingske? Ga dan zeker eens langs bij Noen voor een bolletje ijs, een stukje zelfgemaakte taart of een heerlijke milkshake.

Foto: Instagram @rogerblumen & @sveninthecity

Nog meer reisinspiratie:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.