Home Lifestyle KIJKTIP: ‘I May Destroy You’, een serie over de grijze zones van...

KIJKTIP: ‘I May Destroy You’, een serie over de grijze zones van seksuele toestemming

Michaela Coel schreef, bedacht, produceerde én speelt de hoofdrol in de HBO-serie, die mogelijks gebaseerd is op haar eigen ervaring.

I May Destroy You
© HBO

In het #MeToo-tijdperk is consent, of seksuele toestemming, een fel bediscussieerde term. De Britse Michaela Coel schreef en produceerde een reeks over de grijze zones van het begrip, waarin ze bovendien zelf de hoofdrol speelt. ‘I May Destrou You’ is vanaf 8 juni te bekijken op Telenet Play.

Michaela Coel, die je kan kennen van ‘Chewing Gum’ en ‘Black Mirror’ (beide op Netflix), vertolkt in ‘I May Destroy You’ de rol van Arabelle, een zelfverzekerde Londense vrouw met een schrijversdroom, een lief in Italië en een geweldige groep vrienden. Op een avond wordt haar leven overhoop gehaald wanneer er tijdens het uitgaan een verkrachtingsdrug in haar drankje wordt gedaan. Na die dag moet ze opnieuw op zoek naar zichzelf.

De actrice/schrijfster baseerde het verhaal mogelijks op haar eigen ervaring met grensoverschrijdend seksueel gedrag. Tijdens een lezing op het Edinburgh International Television Festival in 2018 vertelde ze dat ze het slachtoffer werd van aanranding in de periode dat ze werkte aan ‘Chewing Gum’, een andere reeks die ze schreef en waarin ze de hoofdrol speelde. ‘I May Destroy you’ is vanaf maandag 8 juni te zien op Telenet Play en Play More.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.