https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle MUST DO: vanaf vandaag kan je het ‘Trail Of Stories’-fotoparcours van Antwerp...

MUST DO: vanaf vandaag kan je het ‘Trail Of Stories’-fotoparcours van Antwerp Pride volgen

Je wandelt via de mooiste en interessantste plekjes van de stad naar dertien verschillende portretten.

trail-of-stories-antwerpen
© Lucas van oort via unsplash

Ook dit jaar helaas geen grote kleurrijke optocht tijdens de Antwerp Pride, maar de organisatie zal er tijdens de veertiende editie toch opnieuw alles aan doen om de LGBTQIA+-gemeenschap te vieren. Daarom kan je in het centrum vanaf vandaag een hele maand lang het fotoparcours ‘Trail Of Stories’ volgen.

Van 11 tot 15 augustus wordt Antwerpen tijdens de Antwerp Pride in een kleurrijk jasje gestoken. De traditionele parade gaat wegens de coronacrisis niet door, wel worden er verschillende alternatieven voorzien om de LGBTQIA+-community in de kijker te zetten, en dat is volgens voorzitter Bart Abeel nog steeds broodnodig. ‘Er was de moord in Beveren, de onterende uitlatingen van het Vaticaan, de aanhoudende strapatsen van Viktor Orban en co en de hypocrisie van de Uefa. Het toont aan hoe belangrijk het blijft om op te komen voor het recht om trots te zijn dat je LGBTQIA+ bent’, aldus Abeel eerder deze maand in Het Laatste Nieuws.

Portretten door Noortje Palmers

De veertiende editie van de Antwerp Pride staat volledig in teken van het thema ‘Not Just Words’. Daarmee wil de organisatie online én offline haat aan de kaak stellen. Van 11 tot en met 15 augustus zullen in de stad verschillende evenementen die dat thema belichten georganiseerd worden. Zo staan er optredens, panelgesprekken, een filmvoorstelling, Pride Dates en een een Rainbow Rollerskate-event op het programma. Vanaf vandaag (1 augustus) kan je in het centrum al het fotoparcours ‘Trail Of Stories’ volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De route brengt je via de mooiste en interessantste plekjes van de stad naar dertien verschillende portretten die gemaakt werden door Noortje Palmers. Elk van die portretten vertelt, aan de hand van een QR-code die je er vindt, een aangrijpend verhaal. Zo kom je tijdens het parcours meer te weten over onder anderen Charlie De Wulf, Ann Wauters, Saskia De Coster en Jason Piselé.

Je volgt de route volledig gratis en kan starten waar je wil. In totaal ben je een kleine twee uur onderweg. De volledige route en alle gezichten die tijdens het parcours aan het woord komen, vind je op de website van Antwerp Pride. Daar vind je trouwens ook de programmatie en meer informatie over deze editie van Antwerp Pride.