Home Lifestyle Netflix test hoe Brabants Tom Waes is na twee seizoenen ‘Undercover’

Netflix test hoe Brabants Tom Waes is na twee seizoenen ‘Undercover’

Heeft hij ooit al een Bossche Bol gegeten? En wat betekent 'Ik ben aangereden' in Noord-Brabant?

tom waes
© netflix

In ‘Undercover’ spreken de Nederlandse personages met een vettig Brabants accent. Onze Tom Waes speelt nu al twee seizoenen aan hun zijde, dus Netflix vond het hoog tijd om eens te kijken wat er van dat Brabants bleef hangen bij de acteur.

De populaire serie ‘Undercover’ is een Belgisch-Nederlandse coproductie, dus er spelen zowel Nederlandse als Belgische acteurs in mee. Hoofdrolspeler Tom Waes leerde zijn Nederlandse collega’s al een aardig mondje Vlaams spreken, en nu is het tijd voor onze noorderburen om met ons te lachen. Of toch met Tommeke, want Netflix testte hoe Brabants de acteur al is.

Brabometer

Bij de eerste vraag gaat Waes al onmiddellijk de mist in, want hij hoort het donderen in Keulen wanneer gevraagd wordt of hij ooit een Bossche Bol heeft gegeten. Wij moesten het ook even opzoeken: het is een grote soes gevuld met slagroom en bedekt met een laagje chocolade. Worstenbrooikes kent hij natuurlijk wel. Aalst Carnaval heeft Tom al gevierd, maar het Brabants Carnaval staat nog op zijn bucketlist . ‘Ik wacht nog op een uitnodiging van Frank Lammers’, lacht hij.

Tom beweert dat Brabanders eigenlijk reserve-Belgen zijn. Het feit dat sommige uitdrukkingen heel Antwerps klinken, staven zijn denkpiste. ‘Witte gij ‘t? Dat is mijn dialect, hé! Dat betekent: weet jij het?’ Bij andere zegswijzen slaat hij de bal dan weer volledig mis. ‘Ik ben aangereden’ wil in het Brabants zeggen dat je net vertrokken bent, terwijl wij na zo’n berichtje onmiddellijk de ambulance bellen. De Brabometer blijft bij Tom dan ook op een schamele 10 % staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: