Home Lifestyle Tom Waes leert Nederlandse collega’s uit ‘Undercover’ een aardig mondje Vlaams praten

Tom Waes leert Nederlandse collega’s uit ‘Undercover’ een aardig mondje Vlaams praten

Anna Drijver en Elise Schaap komen te weten wat binnendraaien, bollen en bleiten betekent.

undercover
© netflix

Op Eén en Netflix kan je momenteel naar het tweede seizoen kijken van de spannende serie ‘Undercover’. De reeks is een Belgisch-Nederlandse coproductie, dus hoofdrolspeler Tom Waes vond het hoog tijd om zijn Nederlandse collega’s wat Vlaamse woordjes aan te leren. Hi-la-risch!

De misdaadserie ‘Undercover‘ draait rond Ferry Bouman, een drugsbaron wiens personage gebaseerd zou zijn op de Nederlandse drugskoning Janus Van Wesenbeeck. In het voorjaar van 2019 konden we het eerste seizoen bekijken op Eén. Sinds begin september staat het tweede seizoen op Netflix en kan je ook elke zondagavond een nieuwe aflevering zien op Eén. Tom Waes speelt undercoveragent Bob die samen met zijn vrouwelijke partner Kim (Anna Drijver) het onderzoek leidt.

‘Vlaams voor beginners’

Nederlanders en Belgen op dezelfde set, dat moet natuurlijk af en toe eens leiden tot een grappige miscommunicatie, want we gebruiken natuurlijk soms volledig andere woorden voor hetzelfde ding. Daarom was het volgens Tom Waes  dringend nodig om zijn collega’s Anna Drijver en Elise Schaap een cursus ‘Vlaams voor beginners’ te geven. Het resultaat is hilarisch! Zo mocht de klassieker poepen natuurlijk niet ontbreken, en verder komen ook woorden zoals binnendraaien, bollen, bleiten en nen doef op uw bakkes aan bod. De actrices leggen uit wat het volgens hen betekent, en Tom geeft hen met veel plezier de Vlaamse betekenis mee.

Lees ook: