Home Lifestyle AHA: 9 tips om die veel te lange vlucht toch te overleven

AHA: 9 tips om die veel te lange vlucht toch te overleven

6. Stretchen is the way to go ✈️

© Neonbrand n yce via Unsplash

We gaan allemaal graag op reis en hebben ook allemaal een haat-liefdeverhouding met het vliegtuig. Er is niets leuker dan vol goede en zomerse vooruitzichten aan boord stappen, maar die worden vaak overschaduwd door veel te luide passagiers, wansmakelijke broodjes en slechte films. Met deze negen tips kan jij toch à l’aise inchecken.

Nadat je uren hebt zitten stressen, je koffer twintig keer hebt gecheckt en met klamme handjes door de veiligheidscontrole bent geraakt, kan je eindelijk ontspannen op het vliegtuig. Toch is ook dat niet altijd evident en kijk je met tegenzin uit naar die veel te lange vlucht en bijpassende jetlag. Om ook al op het vliegtuig van de vakantie te genieten, hebben wij voor jou enkele vliegtuigtips verzameld!

1. Pak je handbagage tactisch in

Je vindt het ook verschrikkelijk als de persoon naast jou tientallen minuten op zoek is naar zijn hoofdtelefoon. Om de vlucht niet alleen voor jezelf, maar ook voor je buurman comfortabeler te maken, kan je je handbagage sorteren. De items die voor jou het allerbelangrijkst zijn, zoals lenzenvloeistof of een boek, steek je het best bovenaan. Tip? Verdeel je materiaal over kleinere zakjes. Zo kan je alles voor je gsm, zoals een oplaadkabel, oortjes en powerbank, samen in een zakje steken en je verzorgingsproducten in een ander zakje. Zo weet je precies wat waar zit.

2. Eerst water, de rest komt later

Je mag natuurlijk zelf niet zo maar liters water in het vliegtuig smokkelen en een klein flesje water op het vliegtuig kost een fortuin. Dilemma, want je moet natuurlijk wel gehydrateerd blijven om geen flauwte te krijgen. Wat je dan wel kan doen? Neem een lege drinkfles mee en vraag aan de stewardess om ze op te vullen.

3. Zorg ervoor dat ook je huid gehydrateerd blijft

De luchtvochtigheid in een vliegtuig is te vergelijken met die van een woestijn en is dus moordend voor je babyvelletje. Net nu je je huid helemaal had klaargestoomd voor een welverdiende vakantie wordt ze op het vliegtuig vettig en komt ze vol puistjes te staan, omdat de lucht er veel te droog is. Voorzie dus altijd gezichtsreinigingsdoekjes en een hydraterend serum om je huid te verwennen. Nog een beetje plaats op overschot in je rugzak? Neem dan ook een gezichtsmasker mee! Het is ontspannend én zorgt ervoor dat je al stralend uit het vliegtuig kan stappen.

4. Draag elastische schoenen

En neen, dat moeten echt geen crocs of slippers zijn. Zorg een gewoon voor dat je geen nauwe schoenen draagt, want tijdens een lange vlucht hebben je voeten de neiging om op te zwellen. Draag daarom schoenen met veters, zoals een fancy paar Vans, zodat je die wat meer kan openen wanneer dat nodig zou zijn. Probeer je schoenen wel zo lang mogelijk aan te houden tijdens de vlucht, want de kans dat je ze net voor het landen niet meer aankrijgt, is heel groot.

5. Bereid je voor op die jetlag

Hoewel het héél verleidelijk is om bij een filmpje in te dommelen, is dat niet zo’n goed idee. Bereid je lichaam op het vliegtuig al voor op je nieuwe slaapcyclus en voorkom zo die zware jetlag. Maak gebruik van de wereldklok op je gsm en zet een wekker wanneer het tijd is om je ogen te sluiten.

6. Stretchen is the way to go

Wil je helemaal tot rust komen op het vliegtuig? Zorg dan dat je voor je aan boord stapt nog gesport hebt. Had je geen tijd meer om last minute nog naar de sportschool te vliegen? Neem dan een compact yogamatje mee en zoek op de luchthaven een rustig plekje uit om nog even te ontspannen. Ook op reis kan dat matje weleens ontspannend zijn.

7. Download op voorhand je hele bibliotheek

Zorg ervoor dat je thuis je muziek, boeken en spelletjes al gedownload hebt. De wifi op de luchthaven laat vaak te wensen over en het zou zonde zijn om nog voordat je op het vliegtuig stapt een platte batterij te hebben en geïrriteerd te zijn.

8. Voorzie genoeg laagjes

We begrijpen helemaal dat je ook op het vliegtuig al dat rokje wil dragen, maar dat kan weleens voor een heel onaangename vlucht zorgen. De temperatuur op een vliegtuig kan heel snel veranderen. Voorzie daarom zeker genoeg laagjes. Zo kan je je lichaam warm houden of toch al even showen met dat rokje als de temperatuur op het vliegtuig plots weer begint te stijgen.

9. Haal je joggingbroeken boven

Heb je niet het allerbeste plekje gekregen? Zorg dan op z’n minst dat je een beetje comfortabel in dat stoeltje kan zitten. Het is echt geen schande om in een joggingbroek en veel te grote trui van je lief het vliegtuig op te stappen. Niets is pijnlijker dan tien uur aan stuk in een spannende jeansbroek opgepropt te zitten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.