Home Lifestyle Body Dankzij deze 9 tips vliegt Tournée Minérale voorbij alsof het niets is

Dankzij deze 9 tips vliegt Tournée Minérale voorbij alsof het niets is

7. Don’t make a big deal about it

Tournée Minerale
© Justin Aikin via Unsplash

Februari kunnen we sinds enkele jaren linken aan Tournée Minérale. De tweede maand van het jaar is ideaal om iets goed te doen voor je lichaam na al die nieuwjaarsvoornemens waar je je toch niet aan kon houden.

1. Do it together!

Overtuig je vriend(inn)en en schrijf je in als team. Want samen hou je het beter vol. Je kan elkaar motiveren en samen enkele leuke mocktailreceptjes uittesten.

2. Zie het als een experiment

Tournée Minérale is een uitdaging voor jezelf. Tijdens deze periode kan je ontdekken in welke situaties je anders zou reageren onder invloed van alcohol. Bekijk het dus als jouw persoonlijke experiment.

3. Maak een lijstje met voordelen

Meedoen aan Tournée Minérale heeft heel wat voordelen. Je spaart geld uit, je slaapt beter, je lichaam wordt gezuiverd (Hallo, egale huid!)… Bovendien is er geen excuus om met een kater te liggen stinken in je bed en je hebt meer energie. Gebruik die extra tijd om iets voor jezelf te doen. Bovendien is het ook nog eens goed voor je gewicht, want die lekkere cocktails zijn stiekeme dikmakers.

4. Focus op de gesprekken

Laat je niet afleiden door het gebrek aan jouw favoriete glas wijn, maar leg je focus op het gesprek met je gezelschap. Denk niet aan wat je mist door geen alcohol te drinken, maar aan alles wat je wint.

5. Het zal heus niet zo opvallen dat je niet drinkt

De kans dat je gezelschap zal opmerken dat je niet drinkt is vaak klein. In het begin kan je misschien nog wel de vraag krijgen waarom je niet drinkt, maar naarmate de tijd vordert weet iedereen het antwoord op de vraag al.

6. Ga op zoek naar alcoholvrije varianten!

Mis je die lekkere gin-tonic? Weet dat er heel wat alcoholvrije spirits bestaan die dezelfde botanicals bevatten en op dezelfde manier gedestilleerd worden, minus de alcohol. Deze kan je ook combineren met een lekkere tonic. Wij raden Nona, Seedlip en The Duchess aan. Geen gin-lover? Er zijn ook heel wat alcoholvrije wijnen en biertjes op de markt.

7. Don’t make a big deal about it

Maak er geen groots gebeuren van als je niet samen met vrienden deelneemt, ze zullen je er alleen mee plagen en je naar de bad side proberen te trekken. Dit is iets dat je voor jezelf doet, niet voor je vrienden.

8. Verander je mindset

Achteraf kan je dat glaasje wijn ’s avonds zien als een beloning voor jezelf, in plaats van een gewoonte of iets wat je doet uit verveling. Door deel te nemen aan Tournée Minérale kan je reflecteren over je drinkgedrag. Je kan eventueel bijhouden wanneer je normaal naar een glas alcohol zou grijpen om zo je mindset te veranderen.

9. Overdrijf niet na afloop

Ga de eerste dag van maart nu niet meteen de verloren drankjes van februari inhalen. Drink maximum één of twee glaasjes op de eerste avond dat je weer drinkt na je alcoholvrije periode.

Zin gekregen om zelf mee te doen aan Tournée Minérale? Schrijf je dan nog snel in.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.