Home Lifestyle Food YUM: deze alcoholvrije gin is ons go to-drankje tijdens Tournée Minérale

YUM: deze alcoholvrije gin is ons go to-drankje tijdens Tournée Minérale

Of als we een keer gewoon geen zin hebben in alcohol.

Seedlip
Instagram: @jetimportbe / @moreenglishrose

Zwanger, BOB of gewoon geen zin om te drinken? Seedlip is de eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit die een perfect antwoord biedt op jouw gin-tonic-cravings. Geproefd, en goedgekeurd!

Een nieuwe trend onder millennials is duidelijk niet langer hoeveel je afgelopen weekend hebt gedronken, maar hoelang je al zonder alcohol door het leven gaat. En daar speelt Seedlip maar al te graag op in. Als eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit biedt het merk eindelijk een alternatief voor die veel te zoete mocktail tijdens het aperitief of die ongezonde frisdrank op terras. Niet per se omdat je zwanger bent, die avond de BOB bent of om medische redenen niet mag drinken, maar (een tijdje) alcoholvrij door het leven gaan wordt steeds meer een bewuste levensstijl.

‘What to drink when you’re not drinking’

Seedlip kwam in november 2015 voor het eerst op de markt in Engeland en kende meteen een groot succes in Selfridges in Londen. Al snel ging de bal aan het rollen en nu, een dikke twee jaar later, is de non-alcoholische spirit ook bij ons verkrijgbaar. Zonder calorieën, suiker, zoetstoffen of kunstmatige smaken. Het drankje is verkrijgbaar in twee smaken: Seedlip Garden 108, met topnoten van geplukte erwten en hooi, en een complex kruidig basiskarakter van groene munt, rozemarijn en tijm, en de Seedlip Spice 94, met erg kruidige en citrustopnoten, en een bitter van hoogwaardige schors. Ideaal met een tonic of als basis voor een alcoholvrije cocktail.

1 / 4
RECEPT: Seedlip Garden 108 & Tonic
Seedlip Garden 108
RECEPT: Seedlip Spice 94 & Tonic
Seedlip Spice 94
RECEPT: Seedlip Garden 108 & Tonic
RECEPT: Seedlip Garden 108 & Tonic

Vul een highball-glas met ijs. Voeg 50 ml Seedlip Garden en een handjevol bevroren erwtjes toe. Top af met Fever-Tree Indian Tonic (of Fever-Tree Elderflower Tonic).

Seedlip Garden 108
Seedlip Garden 108

RECEPT: Seedlip Spice 94 & Tonic
RECEPT: Seedlip Spice 94 & Tonic

Vul een highball-glas met ijs. Voeg 50 ml Seedlip Spice toe. Top af met Fever-Tree Mediterranean Tonic Water (of Fever-Tree Aromatic Tonic Water). Garneer met zeste van pompelmoes.

Seedlip Spice 94
Seedlip Spice 94

Seedlip is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde drankenhandelaar. Aanbevolen adviesprijs voor een fles van 70 cl is € 29,95.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.