Home Lifestyle 7 tips om dit weekend tickets te bemachtigen voor Tomorrowland

7 tips om dit weekend tickets te bemachtigen voor Tomorrowland

Get ready for the madness, want zaterdag om 11u00 is het zover.

TML
© Getty

Fans van het festival Tomorrowland hebben zaterdag 25 januari hoogstwaarschijnlijk al een tijdje geleden met een rode pen omcirkeld in hun agenda. Komend weekend gaat namelijk de ticketverkoop voor het dancefestival van start en traditiegetrouw zullen de tickets binnen het uur uitverkocht zijn. Wil jij er dit jaar zeker eentje bemachtigen? Lees dan aandachtig onderstaande tips.

De ticketverkoop voor Tomorrowland gaat jaarlijks gepaard met een grote dosis stress. De laatste jaren zijn de tickets steeds in een mum van tijd uitverkocht. Resultaat? Veel festivalgangers blijven teleurgesteld en zonder ticket achter. Onderstaande tips verhogen alvast je kansen om een kaartje voor het dancefestival te bemachtigen en zijn dan ook meer dan welkom, toch?

Ready, set, GO!

  1. Het eerste wat je moet doen, is je registreren. Zonder persoonlijk account kan je je tickets voor Tomorrowland namelijk op je buik schrijven. Doe dat ook op voorhand en niet op de dag van de ticketverkoop Zo kan je onnodige stress alvast vermijden.
  2. Zet je bevestigingsmail van je registratie open in een ander tabblad. Op die manier heb je alle gegevens bij de hand en hoef je niet meer te gaan zoeken in een overvolle mailbox.
  3. Kies op voorhand wanneer je wil gaan. Het door iedereen gekende spreekwoord zegt misschien wel om op meerdere paarden te wedden, maar als het om het dancefestival gaat, kies je er maar beter een bepaalde datum uit. Als je tijdens de verkoop nog van dag gaat wisselen, mis je gegarandeerd je plekje.
  4. Kijk alles goed na. Controleer je gegevens voor je op ‘bevestigen’ klikt. In alle haast heb je misschien een letter gemist, en niemand wil tickets mislopen door een stomme foutmelding dat je een vakje niet hebt ingevuld of door een nog dommere typfout.
  5. Zorg dat je een goede internetverbinding hebt. Probeer ook om tickets te bestellen via je computer, en niet via je tablet of smartphone. Op een computerscherm is alles net iets beter leesbaar en heb je een beter overzicht. Trommel ook je vrienden op om te helpen en probeer zo om via verschillende computers aan tickets te geraken.
  6. Heb je een kaartlezer nodig om je festivaltickets te bestellen? Leg deze dan al naast je computer, zodat je hem niet in volle spits nog moet gaan zoeken. Zorg er verder ook voor dat je zeker je bankkaart bij de hand hebt en dat er genoeg geld op je rekening staat.
  7. Als de pagina nog aan het laden is of blijft steken, probeer dan niet om die te vernieuwen. Heb geduld, want anders is de kans groot dat je aan het einde van de wachtrij terechtkomt en je tickets kan vergeten.

Praktisch: Tomorrowland gaat dit jaar door van 17 tot 19 juli en van 24 tot 26 juli. Voor een dagticket betaal je 105,5 euro en voor een combiticket ben je 249 euro kwijt. Wie om 11u trouwens niet is binnengeraakt, kan om 17u nog een poging wagen. Dan gaat de algemene ticketverkoop van start en kan de rest van de wereld zijn kans wagen. Is het je ondanks bovenstaande tips niet gelukt om een ticket te bestellen? Dan krijg je nog een allerlaatste kans op zaterdag 1 februari. Succes!

Meer festivalnieuws: