Home Lifestyle Body 6 tips om te voorkomen dat je vannacht gaat zweten in bed

6 tips om te voorkomen dat je vannacht gaat zweten in bed

It's getting hot, hot, hot. 🔥

Slapen
© Getty

It’s getting hot, hot, hot en we weten allemaal wat dat betekent voor onze nachtrust. Tenzij je in een koele bunker woont of een extra matras in de kelder hebt liggen, zweet je je wellicht te pletter in bed. Wil je dat vannacht liever vermijden? Hier zijn 6 tips tegen zweten.

We zijn super blij dat de zomer ons eindelijk tegemoet gekomen is. Maar waar we minder blij mee zijn is die veel te warme slaapkamer. Lig jij ook de hele nacht wakker omdat je aan het baden bent in het zweet? Sleeplife heeft enkele tips om dat zweten tot een minimum te beperken. En wij delen ze maar al te graag met jullie!

1

Rust

Vermijd grote inspanningen en zorg dat je lichaam voldoende afkoelt als je toch een inspanning overweegt. Je wil toch nog even die vijf kilometer gaan leven? Goed voor jou, Sporty Spice maar hou er rekening mee dat je lichaam zo’n viertal uurtjes nodig heeft om af te koelen voor een gezonde nachtrust zonder zweten.

2

Katoen all the way

Trek een vers, katoenen T-shirt aan en kies voor katoenen bedlinnen. Synthetische lakens zijn alles behalve luchtdoorlatend. Goed voor de winter, maar in de zomer laat je ze beter in de kast liggen. Katoenen, zijden en linnen lakens zijn een beter alternatief.

3

Summerproof bed

Klamme matras? Investeer in een temperatuurregulerende matrasbeschermer. Dankzij de vochtregulerende werking absorbeert die je zweet en voert dat meteen weer af. De ventilatie zorgt er dan weer voor dat je minder gaat zweten en je het minder vlug te warm of te koud krijgt.

4

Check de temperatuur

Niks nieuws onder de zon (pun unintended), maar wellicht is het te warm in je slaapkamer. Je kamer heeft best een temperatuur tussen de 16 en 22°C. Het aanschaffen van een ventilator is misschien dus toch niet zo’n slecht idee. De Dyson Pure Cool is bijvoorbeeld een ventilator én luchtreiniger in één. Maak je ook meteen komaf met die vieze pollen!

5

Vermijd alcohol en spekfakkels

Schrap die barbecue met je vrienden want alcohol en gekruide voeding ‘s avonds blijken een heel slecht idee. Je eet ook best niet te laat en vermijd best zware maaltijden twee uur voor het slapengaan. Toch een hongertje? Kies dan liever voor een gezonde, lichte snack.

6

Water, water en de rest komt later

Water is hét redmiddel tijdens zo’n warme dagen. Krijg je de slaap toch niet te vatten? Drink een glas koud water of neem een douche met lauw water.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.