https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 5 dingen die je moet weten als je speeddaten een kans wil...

5 dingen die je moet weten als je speeddaten een kans wil geven

Tinder beu? Nu de horeca weer volledig open is, gaat ook het face to face speeddaten weer van start.

tips speeddaten
© Cottonbro via Pexels

Tinder beu? Gelukkig is speeddaten nog een optie! Nu de horeca weer open is, gaat ook het face to face speeddaten weer van start. Wie zich wil wagen aan een avondje vol potentiële kandidaten moet deze tips absoluut onthouden.

Dat deze hele coronacrisis ervoor zorgt dat het datingleven bij singles in het slop zit, werd al duidelijk uit onze singlesenquête. Daaruit bleek dat 1 op 3 vrijgezellen het daten tijdens corona op pauze zette. En dat komt vooral door de manier waarop we moeten daten. Spontane ontmoetingen zijn momenteel moeilijk.

Wil je toch op een of andere manier nieuwe mensen leren kennen? Gelukkig gaat ook het speeddaten weer van start. Zo hervat SmartVibes de datingactiviteiten vanaf deze week en organiseert ook Dare to Date vanaf 1 juli weer reallife dates volgens de coronamaatregelen. Redactrice Eline testte het fenomeen voor je uit en verklapt vijf dingen die je absoluut moet weten voor je het een kans geeft.

1. Speeddaten is niet goedkoop.

Voor een avondje speeddaten betaal je al snel 25 euro. In die prijs zitten inbegrepen: een consumptie of twee, de huur van de locatie, de administratie en natuurlijk de hosts die de avond in goede banen leiden. Er komt nu eenmaal wat kijken bij zo’n evenement, en daar betaal je voor. Voor de liefde/vriendschap moet je iets overhebben.

2. Ja, er komen aantrekkelijke mensen naar speeddates.

Mensen ontmoeten is niet makkelijk. Speeddaten wordt daardoor steeds populairder, ook bij de ‘goeie vangsten’. Een van de Dare to Date-hosts die ik leerde kennen op mijn speeddate vertelde me pas dat ze onlangs moest werken op een event waar er heel veel moois te spotten was, om het oppervlakkig te zeggen. Bovendien is speeddaten dé manier om eens verder te kijken dan de eerste uiterlijke indruk. Je zou weleens aangenaam verrast kunnen worden door iemand die je in het echte leven geen tweede blik had gegund.

3. Ja, er komen aparte types naar speeddates.

Het is waar dat het cliché over speeddaten deels blijft kloppen. Het is een soort laatste strohalm voor zij die vanachter in de rij stonden toen de social skills, en soms ook de looks, uitgedeeld werden. De kans dat je tijdens het speeddaten minstens een ongemakkelijk gesprekje hebt, is dan ook groot. Maar je kan zo’n situatie ook zien als een leerschool waarmee je je eigen sociale vaardigheden traint. En achteraf, wanneer de persoon in kwestie het niet ziet of hoort, kan je tegen een vriendin giechelend vertellen over die ene kerel die tegen élke vrouw met tranen in de ogen het verhaal over zijn geliefde papegaai Coco deed, die op een dag dood in zijn kooi lag. True story.

4. Je komt best zonder verwachtingen.

Aan een speeddate kan je veel overhouden: liefde, een date, een hete nacht, vriendschap, een boost voor je zelfvertrouwen, verbeterde sociale vaardigheden en een kater door dat wijntje te veel. Maar wanneer je ernaartoe vertrekt, verwacht je het best niets van dat alles. Of toch zeker niet het eerste. Dan kan je alleen maar aangenaam verrast worden, zoals bij mij het geval was.

5. Speeddaten is een sport.

Je denkt dat de Ten Miles lopen vermoeiend is? Probeer maar eens telkens vijf minuten met zoveel verschillende mannen te praten. En ik die dacht dat ik een professionele babbelaar was. Niet alleen is het vermoeiend om telkens een gesprek gaande te houden en tig keer eenzelfde uitleg te doen – want ja, iedereen stelt dezelfde vragen – je moet ook nog eens onthouden wie wie is en bij elke naam op je papiertje een compliment voor die persoon schrijven. En dat allemaal binnen de vijf minuten die je hebt om te praten! Hersensport zeg ik u.

Lees ook: