Home Lifestyle AHA: met deze tips overleef je de hitte tijdens het tweede weekend...

AHA: met deze tips overleef je de hitte tijdens het tweede weekend van Tomorrowland

Donderdag opent de Dreamville opnieuw zijn deuren en stijgt het kwik tot maar liefst 40(!) graden.

Het eerste weekend van Tomorrowland is al achter de rug, maar binnen enkele dagen gaat het festival voor een tweede keer van start. Het belooft tropisch warm te worden dus daarom hebben de bij de organisatie een hittegolfplan uitgerold. Keep it cool!

Het wordt de komende dagen ongezien warm in ons land. Zo krijgen we donderdag temperaturen tot maar liefst 40 (!) graden. Bij Tomorrowland openen ze die dag opnieuw de Dreamville en daarom wil de organisatie de festivalgangers nog eens extra waarschuwen voor de (aankomende) hitte.

Op woensdag is het eerst nog de burendag waar jaarlijks veel ouderen mensen en mensen met jongere kinderen op aanwezig zijn. ‘Een doelgroep die we extra moeten beschermen tegen de hitte. Daarnaast willen we de instroom van donderdag veilig laten verlopen’, aldus woordvoerder Debby Wilmsen in een interview met Het Laatste Nieuws.

Bij het Vlaamse Kruis verwachten ze alvast niet meer patiënten dan gewoonlijk. ‘Vorig jaar hebben we gemerkt dat de hitte een zeer lage impact had op de verzorgingen’, aldus Kevin Beens in HLN. Verder zullen ze hun aanpak weinig veranderen. ‘We beperken de tijd van de medewerkers op het terrein om hun welzijn te garanderen’.

Niet vergeten

Naast het hittegolfplan van de organisatie volgen, zijn er natuurlijk nog heel wat dingen die je zelf kan doen. Drink eerst en vooral voldoende water, en dit op regelmatige tijdstippen. Tijdens een hittegolf drink je beter ook geen alcoholische dranken zoals bier of cocktails. Ook op regelmatige tijdstippen iets eten, is een must.

Wat je zeker ook niet mag vergeten, is zonnecrème. Het lijkt evident, maar elk jaar zijn er toch weer mensen die er al na enkele uren als een kreeft uitzien. Smeer je ook regelmatig – idealiter om de twee uur – in. Ondanks dat je goed ingesmeerd bent, is het geen goed idee om een hele dag in de vlakke zon te lopen. Neem daarom af en toe een pauze en rust even uit in de schaduw.

Nog iets waar je rekening mee moet houden, is je kledij. Bij tropische temperaturen spotten we veel festivalgangers in bikini of bloot bovenlijf op het festivalterrein. Alleen loop je zo het risico om meer te verbranden. Zoek daarom een outfit die bestaat uit dunne en losse stoffen zoals bijvoorbeeld linnen. Ook een hoedje of een pet is bij dit weer een aanrader.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.