Home Lifestyle 7 tips om meer te bewegen als je sporten haat

7 tips om meer te bewegen als je sporten haat

5. Een halfuur stofzuigen, de ramen wassen of dweilen. Om je huis te laten blinken als een spiegel, moet je heel wat stappen zetten.

© Shamim Nakhaei by Unsplash

Heb je een grondige hekel aan sporten, maar wil je in 2019 toch wat meer bewegen? Met deze 7 tips ga je het nieuwe jaar gezond in!

Krijg je al krampen als je nog maar denkt aan een halfuurtje joggen en is je motivatie om naar de fitness te gaan lager dan je bankrekening na de feestdagen? Geen probleem, want met deze tips blijf je bewegen zonder effectief die sportbroek te moeten aantrekken.

1. Neem de trap

Laat de lift links liggen en neem zo vaak als mogelijk – lees: niet met twintig boodschappentassen – de trap. Dat betekent dus een paar keer per dag die twintig treden op je werk opklimmen en in stations of winkelcentra de roltrap vermijden.

2. Speel met je kinderen

Tikkertje, voetbal, verstoppertje, noem maar op. Ravotten met je kinderen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor jullie band. Heb je nog geen nageslacht rondlopen? Speel dan met je buurmeisje, je neefje of je metekindje.

3. Laat de hond uit

Twee keer per dag gaan wandelen met je hond is ideaal om in vorm te blijven. Mensen zonder hond kunnen deze tip gebruiken als perfect argument om er eentje aan te schaffen. You’re welcome!

4. Wandel het blokje rond

Wie een bureaujob heeft, kan na de lunch of als kleine pauze samen met de collega’s het blokje om wandelen. Goed voor je lijf, voor je concentratie én om de nieuwste roddels te weten te komen.

5. Poets je huis

Een halfuur stofzuigen, de ramen wassen of dweilen… Om je huis te laten blinken als een spiegel, moet je heel wat stappen zetten!

6. Ga dansen

De allerleukste manier om in beweging te blijven, is samen met je vriendinnen een avondje uitgaan en de dansvloer onveilig maken.

7. Duik tussen de lakens

Oké, we waren fout bij tip nummer 6. Dit is ongetwijfeld de zaligste work-out: verschillende standjes uitproberen tijdens een lekker potje vrijen.

Lees ook: