Home Lifestyle Flairseksuoloog Ina deelt haar 4 ultieme tips voor een beter orgasme

Flairseksuoloog Ina deelt haar 4 ultieme tips voor een beter orgasme

Door anders naar seks te leren kijken, schieten je kansen op een orgasme aardig de hoogte in.

tips beter orgasme
© Ketut Subiyanto via Pexels

Van seks mag je genieten, altijd en overal. Helaas is dat niet voor iedere vrouw zo vanzelfsprekend als het klinkt en klaarkomen is dat al helemaal niet. Net daarom deelt flairseksuoloog Ina haar 4 ultieme tips voor een beter orgasme.

Finishing touch

Flairseksuoloog Ina: ‘Seks staat of valt niet met een orgasme, maar dat betekent niet dat je niet kan of mag genieten van zo’n hoogtepunt. Leren klaarkomen vraagt voor sommige vrouwen wat meer tijd en moeite, maar die inzet ben je meer dan waard.

1. Ontdek de juiste knopjes

Masturberen kan je veel leren over wat je nodig hebt om tot een orgasme te komen. Zowel met je handen als met een seksspeeltje kan je op zoek gaan naar de knopjes die je bij jezelf moet indrukken om tot dat hoogtepunt te komen. Hoe meer je leert over je eigen orgasme, hoe beter je die kennis zal kunnen overbrengen.

2. Een tijd en plaats voor alles

Gun jezelf de nodige rust, ruimte en tijdwanneer je masturbeert of vrijt. Ga er niet van uit dat je in een mum van tijd kan of moet klaarkomen en wees niet teleurgesteld als het niet (meteen) lukt of als het niet voelt zoals je had gehoopt. Alle goede dingen vragen een beetje werk. Geniet gewoon van de aanraking, van met jezelf of met een partner zijn… Kortom, van het hele proces. Leg jezelf geen druk op om klaar te komen, maar laat het gewoon gebeuren als het komt.

3. Relax, don’t do it

Ontspannen: het klinkt bijna te simpel, maar het is misschien wel het allerbelangrijkste advies. Zorg dat je relaxed bent. Dat lukt makkelijker als je geen te hoge verwachtingen hebt en je een fijne sfeer schept. Maak het gezellig in de kamer en zorg dat je voldoende tijd hebt en niet gestoord kan worden door pottenkijkers of digitale stoorzenders als je telefoon of tablet.

4. ’T zit in de vingers

Een orgasme krijgen tijdens penetratie is leuk, maar het is niet de enige manier om te genieten van een hoogtepunt. Door anders naar seks te leren kijken en te beseffen dat elke vorm van erotiek een evenwaardig deel van je seksleven kan zijn, schieten je kansen op een orgasme aardig de hoogte in. Zo zijn er een aantal technieken waarvan veel vrouwen aangeven dat ze meer genot geven dan penetratie.

  • Layering: bij deze techniek wordt de clitoris indirect gestimuleerd. Bij heel wat vrouwen is die immers te gevoelig en kan rechtstreekse stimulatie een averechts of zelfs pijnlijk effect hebben. Door de clitoris te stimuleren met gebruik van de huid eromheen – lees: door je schaamlippen ertegenaan te schuiven of door een stukje stof tussen je clitoris en je handen te houden – kan je dat gevoelige plekje veel subtieler verwennen.
  • Building: voorspel is niet alleen belangrijk als je samen met een partner vrijt, maar is ook een essentieel onderdeel van soloseks. Ook tijdens het masturberen is het belangrijk dat je de tijd neemt om opgewonden te raken, om voldoende vochtig te worden en om de spanning langzaam op te bouwen. In plaats van meteen je clitoris te stimuleren, kan je eerst je lichaam strelen, je borsten masseren en andere delen van je vulva stimuleren. Zo kan het heel fijn aanvoelen om cirkeltjes te draaien rond de opening van je vagina of je schaamlippen. Streel de huid eromheen en bouw zo langzaam op tot stimulatie van de clitoris.
  • Edging: kom je wel klaar, maar voelt je orgasme niet zo intens als je zou willen? Dat verbeter je door je climax uit te stellen. Ga op zoek naar je ‘point of no return’ en stop vlak voor je dat bereikt met jezelf te stimuleren. Bouw daarna de stimulatie weer op en herhaal dat proces een paar keer tot je je echt niet meer kan beheersen. Als je je overgeeft, zal je merken dat je orgasme nog veel intenser voelt dan wanneer je meteen had toegegeven.

Lees ook: