Home Lifestyle AHA: dankzij deze tip bespaar je duizenden euro’s op je huwelijksfeest

AHA: dankzij deze tip bespaar je duizenden euro’s op je huwelijksfeest

Simpel, maar geniaal!

Unsplash

Het is geen mirakeloplossing en het is geen geheim wachtwoord voor automatische kortingen op dj’s, trouwlocaties of catering. Meer nog: het is waarschijnlijk een tip die je niet graag zal horen, maar hij zal je wél een hele hoop geld besparen op je huwelijksfeest. De tip is… snoeien in de gastenlijst. (Sorry!)

Wanneer je een huwelijksfeest plant, draait het allemaal om prioriteiten. Als je graag een heerlijk en uitgebreid buffet wil, een swingende muziekband en de beste fotograaf van het land, dan zal je moeten snoeien in je budget. Lees: de gastenlijst.

Uiteraard zijn er kosten die hetzelfde zullen blijven ongeacht hoeveel mensen je uitnodigt, zoals de jurk, de fotograaf en de muziekband. Maar wanneer het op de locatie, catering en uitnodigingen aankomt, kan elke extra genodigde (en diens partner) je duur komen te staan.

Fiftyfifty of toch maar niet?

De gastenlijst is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen waarvan toekomstige bruiden (en bruidegommen!) ‘s nachts wakker liggen. Gelukkig bestaan er enkele handige tips om de pijn te verzachten wanneer je de knoop doorhakt.

Zodra je hebt beslist om in de gastenlijst te snoeien, is het slim om met je partner samen te zitten en te bespreken of jullie de gasten fiftyfifty gaan verdelen of dat een van de twee meer mensen mag uitnodigen. Dit is geen makkelijke discussie, maar zal je wél ruzies en frustraties besparen achteraf.

Probeer de gastenlijst te beperken tot mensen die jullie allebei kennen. Je wil niemand voor het eerst ontmoeten op je trouwdag.

Vervolgens kan je je gasten het best categoriseren op basis van hoe je ze kent. Volledige groepen elimineren (denk: alle leden van de wijn-, voetbal-, hockeyclub) maakt het makkelijker, zowel voor jou als voor de groep in kwestie. Lees: als er niemand van de yogales is uitgenodigd, is de kans op onenigheid veel minder groot.

Het is niet altijd mogelijk, maar probeer de gastenlijst te beperken tot mensen die jullie allebei kennen. Die ene Amerikaanse vriendin die je tien jaar geleden leerde kennen op rondreis in Peru: forget about her. Er is niets zo lastig – zowel voor je partner als voor jou – als mensen voor het eerst ontmoeten op je trouwdag.

En last but not least, hanteer volgende algemene regel: nodig alleen mensen uit die je wil uitnodigen. Klinkt logisch, maar je zou ervan versteld staan hoeveel koppels bepaalde gasten uitnodigen ‘omdat het nu eenmaal zo hoort’. Sorry, buurvrouw/achterneef/collega!

De Wedding Special van Flair ligt vanaf 22 mei in de winkel. Mis ‘m niet!

Stap je straks in het huwelijksbootje? Lees dan zeker ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.