Home Lifestyle Hotspots TIP: Dinner with the Queen, een uniek diner ter ere van de...

TIP: Dinner with the Queen, een uniek diner ter ere van de koninginnebij

Culinair genot aan een wijngaard bij zonsondergang? Check.

Wil je je alvast heel even in Zuid-Frankrijk wanen nog voor je op vakantie gaat? Van 17 juni tot 14 juli kan je in de plukweide Purfruit in Oeselgem terecht voor Dinner with the Queen, een bijzonder diner ter ere van de koninginnebij. Culinair genot aan een wijngaard bij zonsondergang? Check!

Dat het niet zo goed gaat met onze bijtjes, moeten we je wellicht niet vertellen. Niet alleen giftige pesticiden, maar ook onze kale tuinen en graspleinen zijn een van de grootste bedreigingen voor de diersoort. En dat is niet zo best. Om nog meer awareness te creëren en mensen aan te zetten om thuis zelf de nodige bloemetjes te planten, lanceerden topchef Lieven Lootens en eventplanner Gilles De Backer ‘Dinner with the Queen‘, een uniek diner ter ere van de koninginnebij en haar onderdanen. En dat wil je niet missen.

Dinner with the Queen

Starten doe je namelijk met een ‘Save The Queen’-cocktail op basis van gin en honing om daarna op rondleiding langs de bijenkasten en de plukweide te gaan alvorens aan te schuiven in de hooischuur voor een op bloemen geïnspireerd vijfgangenmenu van de ‘Beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux’. Klinkt als muziek bijengezoem in je oren? Een plekje aan de tafel van het ‘Dinner with the Queen’-diner kost je dan misschien wel € 150, maar daar heb je niet alleen een unieke ervaring voor, de opbrengst gaat ook naar de aanplanting van bomen en bloemen die gunstig zijn voor onze bijtjes én een stel bijenkasten voor de lokale imker. Zo verwen je niet alleen jezelf, maar draag je ook nog eens je steentje bij tot het redden van de bij. Dubbel win!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.