Home Lifestyle Food Zo maak je volgens TikTok de allerbeste ijskoffie

Zo maak je volgens TikTok de allerbeste ijskoffie

Weer of geen weer: deze handige hack wilden we je niet onthouden.

ijskoffie tiktok
© Min An via Pexels

Het seizoen van ijskoffies mag dan wel officieel voorbij zijn, maar onderstaand trucje wilden we jullie toch niet onthouden. Een gebruikster van TikTok laat op het platform namelijk zien hoe je de perfecte ijskoffie maakt. Kan jij dus wel een dosis cafeïne gebruiken, maar heb je niet per se zin in een warme tas koffie? Dan moet je onderstaand recept zeker eens proberen.

Het mag dan eerder weer zijn voor een gloeiend hete kop koffie, maar onderstaand trucje wilden we alle ijskoffieliefhebbers niet ontzeggen. Katie van het account @katielopynski laat op TikTok namelijk zien hoe je in een wip een overheerlijke ijskoffie op tafel tovert.

Het trucje van Katie is op zich verrassend simpel. Het enige wat je moet doen is je ijsblokjesvorm (hoe kleiner de vormpjes, hoe beter) vullen met koffie en vervolgens in de diepvries steken. Wanneer je zin hebt in een ijskoffie haal je de vorm uit je diepvriezer en doe je de ijsblokjes in je glas. Nu hoef je alleen nog maar af te werken met een melk naar keuze.

@katielopynskicoffee ice + oat milk + cinnamon✨ have you ever made coffee ice cubes? ##youhaveto ##asmr ##coffee ##morningcheer♬ Basic Moments – Easy Jazz Music

Nu maak je een normale ijskoffie op zich met dezelfde ingrediënten, maar het verschil zit hem in de ijsblokjes. In plaats van gewone ijsblokjes te gebruiken en er nadien koffie bij te gieten, ga je ijsblokjes maken van koffie. Op TikTok zijn ze alvast fan van deze variant op de ijskoffie. Je creatie blijft namelijk nog steeds koud, maar je verliest geen smaak wanneer de ijsblokjes beginnen te smelten en het water zich mengt met de koffie. Simpel, maar geniaal!

Lees ook: