Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Manteau / Braun Household

Ga jij voor de wraps of de miniquiches?

YUM: 5 snelle lunchrecepten om mee te nemen naar de les of het werk

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Hoewel die eerste schooldag alweer even achter ons ligt, staat september wél symbool voor een nieuwe start. Maakte jij gezonde voornemens? Dan zit je met deze 5 snelle lunchrecepten om mee te nemen zeker safe.

Wraps met kip en kruidenkaas (voor 4 à 6 wraps)

Wat heb je nodig?

– 125gr volkorenmeel

– 325ml volle melk

– 3 eieren

– zout

– 2el koolzaadolie

– 2 sneetjes kaas

– stukjes gekookte kip

– spinazie

– 1 (kleine) avocado

– 1 tomaat in stukjes

Voor de kruidenkaas

– 200gr verse kaas

– bieslook

– 4el melk

– zout en peper

Hoe maak je het?

1. Hak voor de kruidige platte kaas de bieslook fijn met behulp van je mixer.

2. Gebruik de garde om de platte kaas en de gehakte kruiden te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

3. Klop voor de wraps de bloem, melk, eieren en zout door elkaar om het beslag te maken en kook 4-6 dunne wraps in een antikleefpan.

4. Verdeel de kruidenkaas over de wraps, leg de kaas, kippenreepjes, avocado, spinazie en tomaat erop. Rol het op en you’re ready to go!

Recept van Braun Household.

Caesarsalade met kip (voor 1 persoon)

lunchrecepten

Wat heb je nodig?

– 1 gebakken kipfilet

– 1 ei

– 1 sneetje wit brood

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 handvol sla parmezaan (lekker, maar hoeft niet)

Voor de dressing:

– 2 ansjovisfilets op olie

– 1 klein teentje knoflook

– 1 eierdooier

– 1 eetlepel citroensap

– 1/4 koffielepel mosterd

– 3 eetlepels olijfolie

– peper

Hoe maak je het?

1. Breng wat water in een kleine kookpot aan de kook. Laat het ei in het kokende water glijden en laat 8 minuten koken, of iets korter als je je eitje zachtgekookt wil. Neem het ei met een eetlepel uit het water en laat het schrikken in een kopje koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

2. Snijd de korst van het sneetje brood, als je dat liever hebt. Snijd het brood in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan op een matig vuur. Doe de broodblokjes erin en bak ze in 2 tot 3 minuten goudbruin.

3. Intussen maak je de caesardressing. Snijd de ansjovis heel fijn. Pel de knoflook en doe hem in de knoflookpers. Als je geen knoflookpers hebt, snijd hem dan heel fijn.

4. Doe de ansjovis, de knoflook, de eierdooier, het citroensap en de mosterd in een kommetje en roer goed met een klopper. Giet de olijfolie er in een dun straaltje bij en blijf goed kloppen.

6. Doe de sla in een diep bord.

7. Snijd de kip in reepjes en leg ze samen met het ei en de broodkorstjes op de sla. Sprenkel er de dressing over en garneer eventueel met parmezaanschilfers.

Recept uit ‘Studentenkookboek’ van Uitgeverij Manteau, € 19,99 bij Bol.com.

Miniquiches met kruidenkaas (voor ca. 24 stuks)

Wat heb je nodig?

– 6 eieren

– 3el volle melk

– ½ gele paprika

– 100gr diepgevroren erwtjes

– 50gr Goudakaas

– zout en peper

Voor de kruidenkaas

– 250gr verse kaas

– bieslook

– 4el melk

– zout en peper

Hoe maak je het?

1. Verwarm de over voor op 180°C en beboter de muffinvormen.

2. Hak de kaas en de gele paprika fijn met behulp van je mixer.

3. Klop de eieren, melk en overige ingrediënten met de garde. Verdeel het mengsel vervolgens gelijkmatig in de muffinvormen en bak 15-18 minuten.

4. Laat de quiches afkoelen en hak intussen de bieslook fijn met je mixer en meng vervolgens met de platte kaas. Breng ten slotte op smaak met peper en zout.

Recept van Braun Household.

Pastasalade met kip en yoghurtkerriedressing (voor 2 porties)

Wat heb je nodig?

– 5 kleine kopjes gekookte pasta (= ongeveer 2 kleine kopjes ongekookte pasta)

– 1 kipfilet (of een restje gebakken of gebraden kip)

– 1 eetlepel boter

– 1 klein blikje erwtjes

– 1 potje groene asperges

– peper en zout

Voor de dressing

– 3 eetlepels yoghurt

– 1 eetlepel mayonaise

– 1/2 koffielepel kerriepoeder

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel water (indien je het graag wat dunner hebt)

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Doe de erwtjes en de asperges open in een vergiet. Laat even staan, zodat ze goed kunnen uitlekken.

2. Klop in een kommetje de yoghurt met de mayonaise, het kerriepoeder en het citroensap tot een dressing. Verdun eventueel met een lepel water. Kruid met peper en zout.

3. Meng de gekookte pasta met de dressing.

4. Snijd de kipfilet in blokjes.

5. Als je kip nog niet gebakken is, verwarm dan de boter in een pan en zet hem op een hoog vuur. Bak de kippenblokjes in ongeveer 8 minuten goudbruin. Schep ze regelmatig om.

6. Snijd de asperges in stukjes.

7. Meng de kippenblokjes, de erwtjes en de asperges met de pasta. Proef en kruid eventueel nog wat met peper en zout.

Recept uit ‘Studentenkookboek’ van Uitgeverij Manteau, € 19,99 bij Bol.com.

Bulgurslaatje met kipballetjes

Wat heb je nodig?

– 150gr bulgur

– 300gr kippengehakt

– 1el paprikapoeder

– 1 teentje knoflook

– 2 lente-uitjes

– bladpeterselie

– 2el olijfolie

– 100gr granaatappelpitjes

– 80gr sojabone

nHoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.

3. Kruid het kippengehakt met het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout.

4. Rol balletjes van het kippengehakt en plaats ze in de oven gedurende 20–25 minuten tot ze gaar zijn.

5. Meng de fijngesneden lente-ui en bladpeterselie door de bulgur, giet er een scheut olijfolie over.

6. Roer er de granaatappelpitjes en sojabonen door en leg er de kippengehaktballetjes op.

Recept van Claudia van Avermaet, voedingsexperte en ambassadrice van Braun Household.

Nog meer lekkers om uit te proberen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '