Home Lifestyle ‘THUIS’ IS TERUG: dit zouden wij graag zien gebeuren

‘THUIS’ IS TERUG: dit zouden wij graag zien gebeuren

'We hebben niets tegen een beetje ‘Brokeback Mountain’-actie, maar Kobe het deksel – of een peer van Peter – op zijn neus zien krijgen, zou best fijn zijn, niet?'

Thuis
© VRT

Het einde van de zomervakantie staat steeds gelijk aan het terugzien van goede vrienden die we twee maanden lang moesten missen. Nee, we hebben het niet over klasgenoten of collega’s, maar over de Frank, madam Marianne en andere bewoners van het ‘Thuis’-dorp. Vanaf morgen zijn ze terug op je tv, en dit is hoe hun verhaal voor ons verder zou mogen gaan.

Midden juni nam de ‘Thuis’-kijker afscheid van zijn favoriete soap op een moment dat het leven van Waldek, Mayra, Zoë én Leo aan een zijden draadje hing. Veel mogelijke doden dus, en dat aan het einde van een seizoen waarin we alweer afscheid moesten nemen van heel wat personages. Ons motto voor het komende seizoen is dan ook: leven en laten leven. Wat niet betekent dat enkele enerverende personages niet op een andere manier – eventueel tijdelijk – van het scherm mogen verdwijnen.

Laat iedereen leven

Laat ons beginnen bij het belangrijkste: Leo moet overleven. Niet per se omdat we zijn voortdurende gebrom zouden missen, wel omdat madam Marianne al genoeg miserie heeft doorstaan. Moet zij nu echt élke seizoensfinale de dupe zijn? Wordt ze niet van de trap gegooid door Mayra of gewurgd door wacko William, dan wordt haar lover – die ze sowieso veel liever ziet dan ze laat uitschijnen, de koele kikker – geduwd en voor dood achtergelaten door een omhooggevallen puberjong. Nu we het toch over stomme Stan hebben: die kerel mag een flink pak voor zijn broek én een tijdje in een instelling krijgen. Voor poging tot doodslag, respectloos gedrag tegenover zijn arme moeder en gewoon voor het feit dat hij verschrikkelijk irritant is, iets dat in ‘Thuis’-land echt wel illegaal zou mogen worden.

Over irritante kereltjes gesproken: we hebben niets tegen een beetje ‘Brokeback Mountain’-actie in ‘Thuis’, maar Kobe het deksel – of een peer van Peter – op zijn neus zien krijgen, zou best fijn zijn, niet? We zijn toch nog niet vergeten wat hij Kaat heeft aangedaan? Al kijken we al uit naar de blik op Nancy’s gezicht wanneer Britney haar de beelden van een tongtwistende Kobe en Peter toont. Het zou bovendien best grappig zijn om te zien hoe een affaire tussen de twee mannen zich uitspeelt. Maar nee, we gunnen Femke haar liefdesgeluk te hard. De kus was een onverwachte twist in de finale, maar daar mag het voor ons bij blijven. Of misschien moeten de schrijvers Kobe aan Stan koppelen? Kunnen ze samen lekker irritant zijn. Gezellig. En een klein beetje illegaal, maar bon.

We hebben niets tegen een beetje ‘Brokeback Mountain’-actie, maar Kobe het deksel – of een peer van Peter – op zijn neus zien krijgen, zou best fijn zijn, niet?

Het liefdesgeluk tussen Mayra en Waldek was van korte duur – en weinig oprecht, als je ‘t ons vraagt. Hun verhaal lijkt er nu helemaal op te zitten. We weten namelijk allang dat actrice Muriel Bats uit de serie verdwijnt, en dit lijkt het moment te zijn. Aangezien we geen wrede monsters zijn, gaan we niet hopen dat ze tot een hoopje as gereduceerd wordt in de brandende auto. Nee, Mayra mag overleven, om dan voor eeuwig en altijd in een instelling gestopt te worden. Samen met Stan, dan kunnen ze samen lekker irritant zijn. Gezellig.

Waldek redt (fake) Zoë uiteraard uit de auto. De ‘Thuis’-kijker is echt nog te getraumatiseerd door de dood van Lucas en dan die van de echte Zoë om nóg een babydood te verwerken. We willen niet weten hoeveel klachten de VRT dan zou krijgen. Nee, Zoë – aka Magali – overleeft, en Waldek geeft de baby mooi terug aan Twan. Zo ligt de weg helemaal open voor een verzoening tussen Rosa en Waldek en is alles weer juist in de wereld. Want die tweede jeugd vol soa’s en seks van mevrouw Verbeeck mag gedaan zijn. De Rosa die we kennen houdt van theetjes drinken, zagen tegen snuiteke en wijlen ons Jenny en beteuterde blikken werpen. Niet van wijn kappen, lallen met Angèle en onenightstands met Antonio’s – het cliché – waar ze jeuk aan haar private parts aan overhoudt. Get a grip, Rosa.

Steven en Karin verdienen elkaar, dus zij mogen samen eindigen. We voorspellen wel dat die laatste het na een tijdje moeilijk krijgt met haar aftakelende lover en afleiding zoekt bij haar loopjongen Dries. Karma is een trut, dus blijft ontrouwe Tom eenzaam en alleen achter, terwijl Judith haar schoolslag oefent met zwemcoach Jacques. Al zouden we een lesbian love met ex-schoonzus Ann ook wel een leuke twist vinden. Maar laten we toch maar voor dat eerste gaan, om Mariannes arme hart te sparen.

Voor de rest zal het komende seizoen ‘Thuis’ wat spanning kunnen gebruiken. Of psycho Julia nu ontsnapt uit het gesticht of we een nieuwe Swerts, Danny of – voor de echte anciens – Pierre krijgen, het maakt ons allemaal niet uit. Wij willen gewoon op het puntje van onze stoel zitten zoals in de goede oude tijd. Gaan we dat afspreken, ‘Thuis’-schrijvers?

Lees ook: