Home Lifestyle Netflix geeft blik achter de schermen van razend populaire miniserie ‘The Queen’s...

Netflix geeft blik achter de schermen van razend populaire miniserie ‘The Queen’s Gambit’

'Ik las het boek uit in een uur en ik was op slag verliefd op Beth', aldus hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy.

the queen's gambit
© netflix

Heb je de Netflixreeks ‘The Queen’s Gambit’ net als ons in een ruk uitgekeken? Niet getreurd, want je kan nog een tikkeltje langer genieten van de geweldige Beth Harmon. Netflix geeft ons immers een blik achter de schermen van de razend populaire miniserie.

Als je nog niet van ‘The Queen’s Gambit’ hebt gehoord, dan heb je de laatste weken waarschijnlijk onder een steen geleefd. Wat we je gezien de omstandigheden in dit vreemde jaar niet eens kwalijk kunnen nemen. Feit is dat het de best bekeken miniserie tot nu toe is op Netflix. Het verhaal draait rond een introvert en bijzonder intelligent meisje Beth Harmon, die op haar negende in een weeshuis terechtkomt. Op een dag ziet ze de conciërge in de kelder schaken en raakt ze zelf geobsedeerd door het spel. De man leert haar spelen en al snel blijkt dat Beth een natuurtalent is. De reeks telt maar zeven afleveringen, dus bingewatchers zoals ons hadden maximum een weekje – oké, twee dagen – nodig om ze helemaal te verslinden. Mis je Beth, Harry, Benny en co? Niet getreurd, want de streamingdienst deelt een blik achter de schermen op YouTube.

Rode pruiken

In ‘Creating The Queen’s Gambit‘ vertellen onder anderen hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy (Beth) en regisseur Scott Frank hoe ze het boek van Walter Tevis tot leven brachten op het kleine scherm. ‘Ik las het boek uit in een uur en ik was op slag verliefd op Beth’, aldus Anya. We zien de actrice zonder haar kenmerkende rode pruik als Beth, maar met blonde lange haren. Ze moest voortdurend andere rode pruiken dragen omdat we haar personage doorheen de serie zien opgroeien van negenjarige tot volwassen vrouw. ‘Ik wilde heel graag mijn haar verven, maar ik moest op bepaalde dagen tot vijf verschillende leeftijden spelen en dit kon ik dus onmogelijk met mijn eigen haar doen’, lacht Anya.

‘Ik was gefascineerd door dit personage’, aldus Scott. ‘Ik had nog nooit over een personage zoals haar gelezen. Zo briljant, maar zo zelfdestructief.’ Hij vertelt ook nog dat hij al tien jaar geleden het idee had om iets met dit boek te doen, maar hij liet ons dus wachten tot 2020. Wie meer te weten wil komen over het maken van de afleveringen, de inzichten van het team achter ‘The Queen’s Gambit’ en wat de hoofdrolspeelster erover denkt, kan hieronder naar de minidocumentaire kijken. De video duurt zo’n 14 minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zelf zin gekregen in een partijtje schaken? Woman International Master Hanne geeft je enkele handige tips!

Lees ook: