Home Lifestyle Film Anya ‘Beth Harmon’ Taylor-Joy werkt samen met ‘The Queen’s Gambit’-maker aan nieuwe...

Anya ‘Beth Harmon’ Taylor-Joy werkt samen met ‘The Queen’s Gambit’-maker aan nieuwe film

Wie het jammer vindt dat er geen vervolg komt op de miniserie heeft nu toch nog iets om naar uit te kijken.

Anya Taylor-Joy film
© Netflix

Moeten we nog eens herhalen dat ‘The Queen’s Gambit’ dé serie van 2020 is? Helaas staat er geen vervolg van de miniserie op de planning. Wie dat jammer vindt, heeft nu toch nog iets om naar uit te kijken. Anya Taylor-Joy (24) werkt namelijk samen met de maker van de Netflixhit aan een nieuwe film.

Kans is groot dat jij na het kijken van ‘The Queen’s Gambit’ in een zwart gat gevallen bent. Want zeg nu zelf: welke serie kan momenteel tippen aan de topper van Allan Scott en Scott Frank? Die laatste zag enorm veel potentieel in hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy (die Beth Harmon speelt in de reeks), zoveel zelfs dat hij samen met haar aan een nieuwe film werkt. Goed nieuws voor wie nog rouwt om het einde van ‘The Queen’s Gambit’, dus!

Laughter in the Dark

De actrice en producer bundelen hun creativiteit om een bewerking van ‘Laughter in the Dark‘ van Vladimir Nabokov naar het grote scherm te brengen. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in de jaren 30 en staat vooral bekend als de springplank voor ‘Lolita‘, Nabokovs wereldbekende roman. Tijdens de ‘The Watch’-podcast van The Ringer verklapte Frank al dat Anya de hoofdrol op zich zal nemen. Het boek vertelt het verhaal van kunstcriticus Albert Albinus, die geïnteresseerd is in de 17-jarige actrice en het model Margot Peters (Taylor-Joy). Nadat Margot ontdekt dat hij geobsedeerd is door haar, roept ze de hulp in van een vriend om Albert psychologisch en financieel te kwellen. 

‘Het is een nare, maar geweldige thriller’, aldus Scott Frank in de podcast. ‘Ik ga er een film noir van maken, een soort van film ín een film.’ Wanneer de film precies zal verschijnen en voor wie de andere rollen zijn weggelegd, is nog niet geweten. Wij hopen alleszins dat het maken van de film iets minder lang zal duren dan het uitwerken van ‘The Queen’s Gambit’, want Allan Scott onthulde onlangs dat hij maar liefst 30 (!) jaar aan de reeks heeft gewerkt. 

Kan jij niet wachten op de film? Anya Taylor-Joy zal binnenkort te zien zijn als Furiosa in een nieuwe spin-off van ‘Mad Max’ waarin het personage centraal staat. Daarnaast kan je haar binnenkort ook aan het werk zien in de psychologische horror ‘Last Night in Soho‘ én in de historische film ‘The Northman‘. Om het wachten te overbruggen kan je ook altijd zelf in de huid van Beth Harmon kruipen en leren schaken.

Lees ook: